Desenele animate sunt pe placul tuturor oamenilor, indiferent de vârsta pe care o au. Te-ai gândit vreodată cine dă glas personajelor tale preferate?

Coincidență sau surse de inspirație? Mulți artiști seamănă cu personaje din desene animate. Unii spun că asemănările sunt întâmplătoare, alții cred că desenatorii le-au luat ca model.

Desenele animate ocupă un loc important în viețile noastre încă din copilărie. Mai puțini ştiu că în spatele lor se ascund vocile unor artiști foarte cunoscuți. Curios este că uneori personajele animate seamănă cu artiștii care le împrumută vocile. Fie că este o întâmplare, fie că desenatorii se gândesc la acestea atunci când le creează.

În spatele acestor personaje pot sta chiar unii dintre artiștii tăi preferați și nici măcar să nu îți fi dat seama.Acum, că îți vom spune cine a dat voce celor mai îndrăgite personaje din desenele animate, poate te vei uita la ele cu alți ochi. 

Ei au dat voce personajelor tale preferate:

Alina Eremia - Belle din ”Frumoasa și Bestia” și Pocahontas. ”Frumoasa și bestia” este un film de animație din 1991, produs de Walt Disney Feature Animation, iar Alina Eremia a oferit vocea ei lui Belle în 2009. La acel moment, Alina a declarat că a fost una dintre cele mai frumoase și interesante experiențe și că va mai lua în calcul pe viitor astfel de proiecte.

Irina Rimes - Estellar din ”Aventurile Fraților Urși” și regina Watevra Wa’Nabi din “Mare Aventura Lego 2”. 

"M-am gândit că o să fac parte dintr-un desen animat, nu știam cum; nu știam neapărat că o să dublez sau că o să mă transpun într-un personaj prin alte feluri decât dublaj, dar mereu mi-am dorit asta, pentru că uitați-vă la mine, mai copil de atât nu știu cine poate să fie la aproape 30 de ani. Estellar e o divă, eu nu prea sunt o divă, eu sunt mai mult un copil care face muzică."

Antonia - Moxy din ,,Ugly Dogs”. ”Sunt foarte bucuroasă că am avut ocazia să mă fac auzită şi altfel decât o fac în mod normal, aşa că animația ,,UglyDolls: Păpuși în bucluc” se poate spune că mi-a îndeplinit un vis pe care l-am avut de foarte mult timp. Cu atât mai mult sunt de părere că Moxy, păpuşa căreia îi dau voce, e cumva la fel ca mine: curajoasă şi mereu plină de entuziasm şi optimism. Nici nu mai spun cât de fericiți au fost copiii mei când au aflat că mă vor auzi şi la cinema”

Smiley - Percy din ,,Aventurile lui Smallfoot” „După ce am dublat în Berzele rolul porumbelului Toady, copiii începeau să îmi citeze din desenele animate, atunci când îi întâlneam la concerte. Acum pot spune că e o mare plăcere să interpretez astfel de personaje şi în general sunt un mare fan al animațiilor, aşa că atunci când va fi să am un copil, probabil că îi voi arăta aceste filme şi nu îi voi spune că e vocea mea, pentru că aş fi curios să văd dacă îmi recunoaşte sau nu vocea”​

Selena Gomez - Mavis ”Hotel Transylvania” și Betsy the Giraffe ”Dolittle”. Artista a revenit anul aceasta cu un nou personaj în filmul regizat de Robert Downey Jr., ”Dolittle”. Fetița unui dintre producători a insistat ca vocea girafei să fie Selena Gomez, iar dorința i-a fost îndeplinită.

Beyonce - Nala din ”Lion King”. Beyoncé s-a întors anul trecut pe marele ecran și nu așa, oricunde, ci chiar în noul film Disney, „Regele leu”. Artista a dat voce leoaicei Nala, prietena din copilărie a lui Simba și fiica Sarafinei, spre marea bucurie a fiicei sale Blue Ivy și a gemenilor.

 Rihanna - 'Tip' Tucci în „Home” Un grup de extratereștri caută refugiu pentru a scăpa de dușmanii lor, ascunzându-se pe Pământ. Când Pământul este cucerit de extrem de încrezătorii Boov, o rasă extraterestră în căutarea unui nou loc pe care să-l considere cămin, toți oamenii sunt mutați dintr-odată, în timp ce toată rasa Boov este ocupată cu reorganizarea planetei. Rihanna a luat partea la aventură sub forma personajului Tip Tucci, iar vocea ei este ușor de recunoscut.

Ariana Grande - Princess Diaspro din „Winx Club” Într-un univers magic, vrăjitoarele și războinici încep lupta în numele binelui contra răului. Un grup de cinci adolescente sunt alese să apere universul cu puterile lor magice. Ariana a fost vocea prințesei Diaspro, alături de fosta ei colega din ”Victorious”, Liz Gillies.

Miley Cyrus - Penny din ”Bolt”. În 2008, Miley s-a alăturat aventurii și a dat voce cățelusului Bolt în animația cu același nume. ”Unul dintre motivele pentru care am acceptat această provocare este pentru că iubesc animalele. Am cinci cîini și dacă într-o zi unul dintre ei ar dispărea, chiar nu aș știi ce să fac fără el. De asta mă identific foarte mult cu Penny. Atunci când îl pierde pe Bolt nu mai e ea, nu mai poate dormi sau mânca”, declara Miley.

Nicki Minaj - Hailey din ”Ice Age 4” Artista a acceptat provocarea din dorința de a transmite emoție prin intermediu unui personaj animat și se pare că i-a reușit. Aceasta a înregistrat și piesa de pe coloana sonoră alături de Drake.

Jennifer Lopez - Lucy din ”Home” JLo a făcut echipă cu Rihanna în super animația ”Home” și au reușit să creeze o familia unită și îndrăgită de fani. Atât ea, cât și Rihanna au avut piese pe coloana sonoră a filmului, printre care ”Feel the light”, ”Dancing in the dark” și ”Towards the sun.”