Dacă te-am fi întrebat în urmă cu ceva timp cine este Roxen, Dennis Lloyd sau Tones and I, probabil că aceste nume nu ți-ar fi spus mare lucru. Cu toate astea, au reușit să iasă din anonimat și să te cucerească cu piesele lor.

Anul care tocmai ce s-a încheiat ne-a oferit multe nume fresh în industria muzicală. Roxen, Florian Rus, Lewis Capaldi, Rosalia și Lil Nas X sunt doar câțiva dintre artiștii care au lansat piese care au devenit hit instant și au adunat milioane de vizualizări pe Youtube.

Fiecare an are artiștii lui care se fac remarcați, iar 2019 a avut pentru noi câteva propuneri interesante.

Așa arată lista artiștilor care ne-au cucerit cu piesele lor:

Roxen. Dacă ai ascultat măcăr o dată ”You don't love me” de la Sickotoy, este imposibil să nu fi remarcat vocea puternică de pe piesă. Roxen este o artistă tânără care pare deja să promită mult. Piesa s-a auzit la cele mai importante radiouri de la noi, dar și în țări precum Belgia, Franța, Rusia, Cipru, Grecia și Bulgaria. Roxen a revenit cu ”Ce-ți cântă dragostea”, o piesă care vorbește despre dependența dată de iubirea care apare neașteptat în viață și care este asemenea melodiilor ascultate „pe repeat”. 

Florian Rus. Florian Rus a dat lovitura atunci când a ales să colaboreze cu Mira pentru piesa ”Străzile din București”. Florian a moștenit talentul de la tatăl său, cunoscutul cântăreț de folk Mircea Rusu. Numele lui apare în creditele a numeroși artiști precum Andra, Alina Eremia, Nicole Cherry, Nicoleta Nucă, Mira, Delia, Liviu Teodorescu, Lidia Buble sau Marius Moga. El a debutat ca artist solo în urmă cu doi ani cu piesa ”Cât încă ne iubim”, urmată la scurt timp de ”Cel mai lung drum”. 

Rosalía Vila Tobella, pe numele ei de scenă Rosalía, a cunoscut succesul o dată cu piesa ”Con altura”, o colaborare cu J Bavin care a adunat 1 miliard de vizualizări pe Youtube și care i-a adus o mulțime de nominalizări la Latin Grammy Awards și MTV Video Music Awards. Artista s-a făcut remarcat prin interpretarea modernă a pieselor flamenco, iar pe lista ei de colaborări în afară de J Balvin, se mai află Pharrell Williams, James Blake și Billie Eilish. 

Tones and I este o artistă australiancă care a lansat în luna mai piesa ”Dance monkey”. Cu aproape 560 de milioane de vizualizări, piesa a devenit obsesia multora. Reușitele artistei nu se opresc aici. Piesa s-a bucurat de un succes uriaș în ARIA Singles Chart din Australia, ”Dance Monkey” fiind piesa care se află pe primul loc de peste 10 săptămâni. ”Dance Monkey” a depășit recordul deținut de „Locomotion”, a lui Kylie Minogue, timp de 32 de ani. Tones and I, în vâstă de 19 ani, este prima femeie care conduce topul în ultimii patru ani.

Montero Hill, pe numele de scenă Lil Nas X a dat lovitura cu piesa ”Old town road”. Single-ul a stat 17 săptămâni în fruntea Billboard Hot 100 și a bătut recordul de 16 săptămâni obținut de „One Sweet Day” (Mariah Carey și Boyz II Men) și de „Despacito” (Luis Fonsi și Daddy Yankee, feat. Justin Bieber).  El a compus „Old Town Road” pe baza unei partituri ritmate, cumpărate cu 30 de dolari de la un muzician care locuieşte în Olanda. ”Sora mea mi-a spus că nu mai aveam prea mult timp la dispoziție înainte de a trebui să părăsesc locuința”, a dezvăluit rapperul într-un mesaj publicat pe Instagram. ”Eram atât de bulversat, încât m-am servit de acel sentiment ca o motivație pentru a compune acel single”, a adăugat el.

Billie Eilish este revelația anului 2019. Artista s-a făcut remarcată prin stilul ei aparte, iar piesele pe care le lansează adună milioane de vizualizări. Billie are la activ opt discuri de aur și patru discuri de platină. 

Alec Benjamin și-a asigurat locul în topuri cu piesa ”Let me down slowly”. Artistul are 25 de ani și este din Arizona. ”Let me down slowly” are aproape 450 de milioane de ascultări pe Spotify, iar videoclipul a adunat 85 de milioane de vizualizări pe YouTube.

Lewis Capaldi a dat lovitura cu piesa ”Someone you loved”, iar mulți fani au zis că este fratele perfect al lui Ed Sheeran și al lui Sam Smith. Artistul scoțian a lansat albumul de debut ”Divinely Uninspired To A Hellish Extent", care a fost #1 timp de 6 săptămâni și declarant cel de-al doilea cel mai bine vândut album al anului.

Amanda Ava Koci a.k.a Ava Max este o artistă americană cu origini albaneze. Aceasta a descoperit succesul cu piesa "Sweet but Psycho", care a atins numărul unu în mai multe țări europene, cum ar fi Regatul Unit, Suedia, Norvegia, Finlanda, Austria, Danemarca, Estonia, Germania, Irlanda, Belgia, Elveția și Noua Zeelandă. Single-ul a avut o ascenisune rapidă în topurile europene dar și în cele mondiale.

Nir Tibor, cunoscut sub numele de scenă Dennis Lloyd, este din Israel și a devenit cunoscut după lansarea single-ului „Nevermind”, în 2016 și certificat cu aur în Australia, Austria, Elveția, Franța, Germania și Italia.

Loud Luxury este un grup de origine canadiană, format din Andrew Fedyk şi Joe Depace. Aceștia s-au făcut cunoscuți în 2017, după ce au lansat un remix dupa piesa lui Martin Garrix, „Sacared to Be Lonely”. Cei doi s-au cunoscut în școală, unde au început să și colaboreze. După ce au participat la un concert Porter Robinson, au fost inspirați de modul în care artistul era conectat cu mulțimea.