Regizorii, scenariştii şi producătorii filmelor de milioane de la Hollywood au, în mod cert, o problemă cu istoria. Ori nu se documentează cum trebuie, ori nu sunt suficient de atenți. Altfel nu se pot explica gafele pe care poate că nu le observă toată lumea, dar care nu au cum să le scape cunoscătorilor. Deci tot se află...

Avem pentru tine încă 7 erori care s-au strecurat în filmele pe care milioane de oameni le-au văzut deja. Dacă ție ți-au scăpat, ne cerem scuze pentru spoilere!

The Green Mile

Moartea nedreaptă a celui mai drăgălaş uriaş dintre personajele Hollywood-ului a făcut milioane de oameni să plângă. Doar cei care nu sunt prea uşor impresionabili s-au gândit, probabil, că John Coffey nu putea fi executat pe scaunul electric pentru că acțiunea se petrece în 1935, iar acesta a fost folosit prima oară abia în 1941.

Braveheart

Da, Braveheart a fost un film de milioane, iar ținuta personajului principal, William Wallace, amintea de portul tradițional scoțian - kiltul. Problema e că acesta a apărut abia pe la începutul secolului al XVIII-lea, iar acțiunea din film se petrece la sfârşitul secolului al XIII-lea.

The Lord of the Rings: The Return of the King

În ultima parte a trilogiei, Frodo, otrăvit de un păiangen uriaş, a fost salvat de Sam, dar era încă sub efectul veninului şi nu ar fi putut să clipească, teoretic; practic, în film asta a fost posibil. O altă gafă este că, de la un cadru la altul Frodo este când acoperit până la bărbie cu pânza de păianjen, când până sub ea.

Forrest Gump

Forrest Gump primeşte o scrisoare de la compania Apple, datată 23 septembrie 1975. compania a fost fondată, însă, pe 1 aprilie 1976.

Pirații din Caraibe: La capătul lumii

Dacă mai aveai vreo îndoială, scenariştii marilor producții de la Hollywood au o mare problemă cu respectarea adevărurilor istorice. Una dintre ele este aceea că, în a treia parte a francizei, căpitanul Barbosa şi Elizabeth Swan, împreună cu echipajul, pleacă în Singapore pentru a-l găsi pe căpitanul SAo Feng. Acțiunea din film se petrece la începutul secolului al XVIII-lea, dar Singapore nu a fost fondat ca stat decât la începutul anului 1819, deci cam un secol mai târziu.

Game of Thrones

Atââât! Unul dintre războinicii care au jurat să îşi apere regina cu prețul vieții şi care nu au niciodată relații de dragoste cu femei este căsătorit. Sau poate doar îi place să poarte bijuterii pe câmpul de luptă...

Django Unchained

Ochelari de soare în 1858? Really? Şi lumea a aflat de ei abia în 1929...