Când eşti într-o relație, lucrurile au devenit cu siguranță serioase între voi dacă iubitul tău vrea să te prezinte părinților. Deşi încerci să faci totul ca la carte, s-ar putea însă ca mama lui să nu te placă nici în ruptul capului.

Nu trebuie să te panichezi. Aşa sunt mai toate mamele de băieți. S-ar putea chiar să nu fie atât de înverşunată împotriva ta, ci doar să se teamă că o să-i "furi" puiul şi că s-ar putea să nu-l meriți. Studiile spun că 60% dintre femei au o relație proastă cu mamele partenerilor. Ceea ce face ca încă o relație proastă între o femeie şi "soacră" să fie doar statistică.

Iată însă ce poți să faci ca să îi intri în grații mamei iubitului.

Nu te lăsa dominată

De multe ori fetele/femeile sunt tentate să bată în retragere sau chiar să încerce să linguşească atunci când nu se înțeleg cu mama iubitului, crezând că vor câştiga ceva. Greşit! Psihologii spun că nu vei face decât să o "alimentezi", pentru că va avea impresia că te poate domina şi că până la urmă va reuşi să te îndepărteze de fiul ei. Mai bine strânge din dinți şi comportă-te ca o "femelă alfa". Marchează-ți teritoriul, dar fără să dai dovadă de lipsă d respect. Pentru că asta s-ar putea să nu fie pe placul iubitului tău.

Nu te feri să îi ceri sfaturi

Mai ales dacă sunt legate de fiul ei, de gusturile şi preferințele lui. Chiar dacă te gândeşti că mai bine bagi mâna în cuşca unei leoaice cu pui, decât să apelezi la "soacra" ta, e bine să îți faci curaj. Să-i arăți că este în continuare nevoie de ea este cel mai bun lucru pe care îl poți face. Ea se va simți respectată şi apreciată şi poate va renunța la ofensiva pe care o duce mereu împotriva ta. Evident, trebuie să ai grijă să nu încalci "regula" de mai sus.

Nu răspunde la provocări

Dacă te critică fără motiv, e bine să nu reacționezi la primul impuls. Trage aer în piept şi nu-i face pe plac dându-i o replică tăioasă. Mai bine răspunde evaziv şi schimbă subiectul. E cea mai bună metodă să dezarmezi o mamă posesivă.

Încurajează-ți iubitul să fie atent cu ea

Majoritatea mamelor de băieți sunt, să nu ne ferim de cuvinte, geloase pe iubitele fiilor. Tocmai de aceea e bine să nu se întâmple nimic care să o facă să se simtă eliminată din viața lui. Aşa că fă bine şi încurajează-l să fie atent cu ea. Şi nu încerca să-l pui la mijloc, cerându-i să te apere în "lupta" cu mama lui. S-ar putea să nu obții efectul scontat.

Arată-i că îl faci fericit

Nici măcar nu trebuie să fie greu, dacă vă iubiți şi chiar sunteți fericiți. Dacă "soacra" îşi va şti băiatul liniştit, mulțumit de relația pe care o are şi împlinit alături de tine, va renunța la atitudinea de "poamă acră" şi s-ar putea chiar să începeți să vă înțelegeți neaşteptat de bine.