Pentru artiste, copiii reprezintă o adevărată sursă de inspirație. Cu gândul la ei, aceștea au compus cele mai frumoase și cele mai sensibile piese.

Artistele de la noi își iubesc atât de mult copiii, încât au ales să își exprime sentimentele în cel mai frumos și cel mai sincer mod: prin intermediul pieselor. Versurile sunt scrise cu emoție de artistele care au devenit părinți și care trăiesc experiențe de neuitat alături de cei mici.

Uite ce piese au lansat artiștii din dragoste pentru copiii lor:

Andreea Bălan - Inimă de fier (pentru fetița ei, Clara) "Ziua de 4 martie este o zi foarte importantă în viața mea deoarece în această zi a venit pe lume Clara, cea de-a 2 minune a mea. Tot în această zi, acum un an, am avut parte de cea mai grea încercare a vieții mele, când inima mi s-a oprit pentru câteva secunde. De atunci m-am resetat că om și am realizat că sănătatea este cel mai important lucru și iubirea celor dragi este cea mai de preț comoară. ”

Amna - Cumpăr timp (pentru băiețelul ei, David) „Trezește-te și fă-ți timp pentru copilul tău! Trezește-te și fă-ți timp pentru ai tăi cât sunt încă lângă tine! Timpul pierdut nu se mai recupererează niciodată și nicio sumă de bani nu poate compensa iubirea. Zbuciumul meu este despre cum să creez un echilibru între carieră și timpul petrecut cu ai mei. Valul profesional trece, relația cu familia rămâne și este cea care contează până la sfârșit. Așadar, te invit să trăiești conștient în epoca vitezei și să îți amintești, tot timpul, care sunt adevăratele valori în viață! Tu pentru cine vrei să cumperi timp?”​

ADDA - Grădina (pentru băiețelul ei, Alex) ”Grădina” este cea de-a șasea filă din poveștile Addei adunate în albumul ”Artă, viață și iubire”. Este o piesă pe care ADDA a compus-o pentru fiul ei, artista postând pe pagina ei de Facebook mesajul ”Pentru Alex, cu draga, mama!”​

Feli - Doua inimi (pentru fetița ei, Nora Luna) Feli a luat pe toată lumea prin surprindere cu "Două inimi", o piesă compusă special pentru bebelușul ei. “Tu-mi esti Soarele si Luna/ Si te iubesc dintotdeauna/Te iubesc din alte vieti / Cum iubesc marii poeti” a devenit refrenul vietii lui Feli.

Antonia - În oglindă (pentru Maya) M-am deschis cel mai mult față de fani, de public prin piesa aceasta, am dat o bucațică din intimitatea mea. Mie nu prea îmi place să comentez despre acest subiect, pentru că sincer, nici nu este necesar, dragostea mamei pentru copilul său este evidentă și nu trebuie să mă explic. Nu am mai prea vorbit despre subiectul acesta în ultima vreme. Piesa "În oglindă" arată tot ceea ce simt pentru ea și este cea mai frumoasă piesă scrisă pentru mine, pentru că este despre fiica mea. Îl admir foarte mult pe Denis Roabeș, este foarte talentat, este foarte poetic. M-a ascultat la studio la sesiune, i-am vorbit despre Maya, fetița mea, și despre ceea ce simt și el a transformat totul într-un singur cântec. A reușit să transmită tot ceea ce simt eu prin muzică. Și îi mulțumesc din tot sufletul. Plâng de fiecare dată când o ascult.”