A 75-a gală a Globurilor de Aur și-a anunțat favoriții duminică seara, la Los Angeles. Guillermo del Toro a primit premiul pentru cel mai bun regizor, pentru filmul ”The Shape of Water”, iar seria "Big Little Lies" a dominat la categoria producții TV. Dar dincolo de trofee și discursuri, ediția de anul acesta a Globurilor de Aur a tras un important semnal de alarmă cu privire la hărțuirea sexuală.

Ei sunt marii câștigători de la Globurile de Aur 2018!

Este primul mare eveniment cinematografic de după scandalul de hărțuire sexuală care a zguduit lumea Hollywood-ului și care l-a avut în centru pe Harvey Weinstein. În semn de solidaritate cu victimele hărțuirii sexuale, organizatorii au decis ca dress code-ul din acest an să ceară ținută neagră. 

Majoritatea celebrităților prezente la eveniment au respectat dress code-ul și au purtat ținute negre, din cap până în picioare sau cu mici pete de culoare. Cu doar trei excepții, care au ales să nu poarte negru, toată lumea s-a conformat. Uite cum s-au îmbrăcat starurile la decernarea Globurilor de Aur:

Angelina Jolie

Meryl Streep și Ai-jen Poo

Chris Hemsworth

Emma Stone și Billie Jean King

Catherine Zeta-Jones

Sebastian Stan

Elisabeth Moss

America Ferrera și Natalie Portman

Salma Hayek și Ashley Judd

Tom Hanks și Rita Wilson

Penélope Cruz

Keith Urban și Nicole Kidman

Helen Mirren

Diane Kruger

Justin Timberlake și Jessica Biel

Kendall Jenner

Kit Harington

Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Finn Wolfhard, Sadie Sink și Noah Schnapp din ”Stranger Things”

Heidi Klum

Emilia Clarke