Niciun an fără controverse la Oscar. Câteva din filmele nominalizate la Gala Premiilor Academiei Americane de Film au ajuns subiect de discuție din diverse motive: fie că nu respectă întocmai realitatea, fie au fost acuzate de plagiat.

Iată 4 filme nominalizate la Oscar 2018 care au stârnit controverse și pe care trebuie să le vezi!

VIDEOCLIP NOU: Black Matias feat. What's UP - Atat de rece

"The Shape Of Water" - filmul cu cele mai multe nominalizări, 13, este acuzat de plagiat. Regizorul Guillermo del Toro și producătorul Daniel Kraus au fost dați în judecată pentru că ar fi copiat subiectul filmului dintr-o piesă de teatru, publicată în 1969 de dramaturgul premiat cu Pulitzer Paul Zindel. Reprezentanții Fox Searchlight neagă acuzațiile și spun că „nu au o bază reală”.

"Call Me By Your Name​" - prezintă o poveste de dragoste a unui cuplu gay, însă toată lumea se întreabă de ce producătorii acestui film au ales pentru rolurile principale actori heterosexuali: Armie Hammer şi, nominalizatul la Oscar, Timothee Chalamet.

„Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” - În cazul acestui film, despre o mamă furioasă care caută să facă dreptate, controversa pornește de la faptul că polițistul, interpretat de Sam Rockwell, este iertat în mod nejustificat pentru părerile sale rasiste. 

„The Post” - Filmul 20th Century Fox, regizat de Steven Spielberg, despre libertatea presei, este acuzat că nu respectă adevărul istoric și promovează ideea că publicația The Washington Post, nu The New York Times, a realizat o anchetă, în 1971, despre documente clasificate ale Pentagonului privind războiul din Vietnam.

Cea de-a 90-a ediție a galei premiilor Oscar va avea loc pe 4 martie, la Dolby Theatre (Hollywood & Highland Center) din Los Angeles, și va fi difuzată live de postul de televiziune ABC.