E ziua în care, trebuie să ai bani în buzunare, să ai grijă cum ieşi din parcare pentru că panica e mare! Nu există nicio superstiție legată de rime, dar 13 e una din cele mai dubioase zile dintr-o lună. Cel puțin aşa susțin multe din culturile Pământului. Dacă mai e și marți, atunci clar ai încurcat-o!

Nu știm cât de superstițioși sunteți, dar am adunat pentru voi 13 dintre cele mai dubioase superstiții. Vă vine să credeți că există oameni care se ghidează în viață după așa ceva?

1. În Rusia se spune că dacă îți mesteci biletul de autobuz vei avea noroc. Dacă îl înghiți vei fi şi mai norocos. Logic, nu?

2. Chinezii susțin că dacă mănânci tăiței lungi vei trăi mai mult.

3. În Suedia ai şanse foarte mari să cazi într-o gaură din asfalt. Ca să scapi de ghinion trebuie să găseşti un străin care să facă trei paşi în spate.

4. Indienii îşi pun pisicile să le roadă pantoful stâng pentru a avea noroc în căsnicie.

5. Englezii îşi bagă nou-născuții în... brânză. Aşa, susțin ei, copilul va fi fericit, sănătos şi va trăi mai mult.

6. Mulți dintre Catolici se tund în Vinerea Mare. Superstiția spune că dacă faci asta nu vei mai avea parte de dureri de cap (la propriu) tot anul.

7. În multe țări oamenii se bat să prindă o frunză ce cade din copac. Legenda spune că nu vei mai răci un an.

8. Ţi-e frică de fulgere? Există o legendă care spune că dacă pui o ghindă pe pervaz fulgerele nu se vor apropia vreodată de tine.

9. Spune "iepure, iepure" în dimineața primei zile din fiecare lună ca să ai noroc. Aşa spun englezii!

10. Spaniolii mănâncă struguri în noaptea de revelion ca să aibă noroc. Nu mai bine i-ar bea? :)

11. Irlandezii susțin că atunci când te muți în casă nouă trebuie să intri şi să ieşi pe aceeaşi uşă. Altfel ai ghinion. De asemenea, trebuie să ai în buzunar nişte orez.

12. Ştiți vorba aceea englezească de urat succes "break a leg"? Germanii se scuipă pentru a-i spune noroc unui amic!

13. Vrei să te îmbogățeşti? Poartă chiloți negri! Aşa se face în Europa de Est!