Industria muzicală evoluează de la un an la altul, dar unele recorduri pur și simplu nu pot fi doborâte. Artiștii de renume au investit, de-a lungul carierei, sume colosale în videoclipurile lor. Profesionalismul și respectul față de fani i-au făcut să tindă spre perfecțiune.

Dovada cea mai evidentă e că cel mai scump videoclip realizat vreodată rămâne un record absolut, chiar și după 20 de ani. Surprinzător sau nu, trei artiști își împart supremația pentru cele mai scumpe videoclipuri realizate vreodată.

6. Guns N' Roses - Estranged (6.5 milioane de dolari)

”Estranged” e, poate, cel mai ciudat videoclip realizat la începutul anilor '90. Mulți s-au întrebat ce-a fumat regizorul când l-a realizat. 

 5. Michael Jackson - “Black or White” (6.9 milioane de dolari)

Videoclipul seamănă mai degrabă cu un scurt-metraj și e plin de transformări spectaculoase. Premiera a fost urmărită de milioane de oameni la televizor.

4. Madonna - “Bedtime Story” (7.7 milioane de dolari)

O poveste vizuală suprarealistă, videoclipul pe care Madonna îl lansa în 1999 nu prea a fost înțeles de oamenii obișnuiți. 

3. Madonna - “Die Another Day” (7.9 milioane de dolari)

Piesa s-a regăsit pe coloana sonoră a filmului ”James Bond” din 2002. Efectele speciale au costat o avere, la vremea respectivă.

2. Madonna - “Express Yourself” (9.4 milioane de dolari)

Al treilea și ultimul videoclip al Madonnei din acest top are un decor creat pe calculator. Deși pare o risipă de bani, videoclipul a fost foarte popular.

1. Michael & Janet Jackson - “Scream” (10.7 milioane de dolari)

Cine putea fi pe locul întâi, dacă nu ”Regele”? Lansat în 1995, alături de sora lui, Janet, ”Scream” nu a fost detronat de niciun alt videoclip. Acțiunea se petrece în Spațiu, iar efectele și luminile au făcut să coste atât.