Toate lucrurile bune au şi un sfârşit şi Game of Thrones nu face excepție. În aprilie 2019 va începe difuzarea ultimului sezon al serialului. Ultimele 6 episoade! Cât timp aştepți să vezi cum se termină, avem pentru tine câteva lucruri pe care s-ar putea să nu le ştii despre GoT:

Când Emilia Clarke l-a întâlnit prima oară pe "soțul" ei din film, Jason Momoa, acesta a strigat la ea "NEVESTICĂ!", a alergat spre ea şi a trântit-o la pământ cu un placaj ca la rugby.

Charles Dance a considerat că felul în care Lord Tywin îşi trata fiul era atât de respingător, încât îşi cerea mereu iertare de la Dinklage între duble.

Peter Dinklage, care îl joacă pe Tyrion Lannister în GoT, apare în mai multe episoade decât orice alt actor din distribuție: 61 din 67.

În timpul filmărilor pentru sezonul 7, în Islanda, temperatura scădea uneori până la minus 28 de grade Celsius. Cum mulți dintre actori aveau lenjerie termică inadecvată, actorul norvegian Kristofer Hivju (Tormund Giantsbane) le-a adus tuturor lenjerie din lână de oaie merinos de la o companie norvegiană.

După ce lupoaica Sansei Stark, Lady, a ieşit din peisaj încă din sezonul 1, câinele din rasa Mahlek Northern Inuit a fost adoptat de mama actriței Sophie Turner şi a primit numele de Zunni.

Peter Dinklage este singurul actor din distribuția GoT care nu a trebuit să susțină o probă pentru a primi rolul. El a fost prima şi singura opțiune pentru rolul fiului cel mic al lui Tywin Lannister.

Deşi Cersei şi Tyrion nu se au prea bine în film, Lena Headey şi Peter Dinklage se înțeleg extraordinar în afara platoului. Când au de filmat împreună, cei doi locuiesc în acelaşi apartament şi sunt împreună peste tot. De fapt, Dinklage a fost cel care a recomandat-o pe Lena Headey lui David Benioff şi D.B. Weiss pentru rolul lui Cersei.

Înainte de a juca în GoT, Lena Headey (Cersei) şi Jerome Flynn (Bronn) au fost într-o relație care s-a terminat atât de urât, încât amândoi au cerut să aibă în contract o clauză potrivit căreia ei nu trebuie să joace niciodată în aceeaşi scenă sau să se întâlnească pe platourile de filmare.

Regina Cersei a fost votată de fani drept cel mai nesuferit personaj din Game of Thrones. Lena Headey spune că ura fanilor pentru personaj se transferă de multe ori asupra ei, personal, nu o dată fiind insultată în viața reală de oameni care o confundă cu Cersei.

Scena în care Daenerys mănâncă inima unui armăsar, în sezonul 1, a fost mai puțin brutală în realitate. Chiar funny pe alocuri. Emilia Clarke a mărturisit că a fost de-a dreptul scârbos şi că între duble trebuia să aibă mereu o găleată la îndemână, dar a povestit şi un episod amuzant: din cauză că sângele fals era foarte lipicios, s-a trezit blocată pe toaletă.

În iunie 2014, regina Elisabeta a II-a şi prințul consort Philip au vizitat platourile de filmare ale "Game of Thrones" din Belfast. Suverana a fost invitată să ia loc pe tronul de fier, dar a refuzat, deoarece monarhul Marii Britanii nu are voie să stea pe niciun tron străin. Nici măcar pe unul fictiv!

Kit Harington susține că este urmaşul lui John Harington, o figură importantă de la curtea reginei Elisabeta I şi inventatorul toaletelor pe care toți le folosim azi.

Danerys ar fi trebuit să aibă ochi violet, ca în carte, dar lentilele de contact o deranjau prea tare pe Emilia Clarke, aşa că s-a renunțat la ele

În 2012, cam 160 de fetițe născute în SUA au primit numele Khaleesi, după personajul Emiliei Clarke, cu toate că acesta nu este chiar numele ei, ci un titlu echivalent cu regină în limba Dothraki.