Tones and I este o artistă australiancă care a lansat în luna mai piesa ”Dance monkey”. Cu peste 710 milioane de vizualizări, piesa a devenit obsesia multora și a fost cea mai căutată piesă pe Shazam în aproape toate țările.

Artista a declarat că datorează totul fenomentului de „busking”, adică fix ideii de a cânta pe stradă pentru oameni. După ce a primit aprobări și și-a ales un loc potrivit, anume în Byron Bay, la începutul lui 2018, a vrut să cânte piesele pe care le compunea după ce ieșea de la muncă.

Într-una dintre serile în care era la noul job, avocatul specializat în drepturi pe muzică Jackson Walkden-Brown a auzit-o și a rămas uimit de ceea ce făcea. I-a pus o carte de vizită în husa unuia dintre instrumente și i-a scris să îl sune. Tones l-a sunat și așa Jackson i-a devenit manager.

”A fost cea mai fericită perioadă a vieții mele. Trăiam cum voiam și puteam să supraviețuiesc din muzică. Doar ieșeam din dubă și făceam ce voiam. Dacă aveam nevoie de bani doar ieșeam afară și cântam.”