Unii țin regim pentru că vor să slăbească, alții pentru că trebuie, iar alții pur şi simplu pentru că aşa vor. Oricum ar fi, toți au de a face cu tot felul de întrebări şi comentarii care la un moment dat ajung să-i scoată din sărite. Sau să le facă poftă, ceea ce e cel mai rău!

9 diete CIUDATE pe care celebritățile le-au ținut pentru a slăbi

Iată 10 lucruri pe care cei care sunt la dietă s-au săturat să le audă:

"Tu mănânci vreodată?"

Dacă nu mănânci oricând, oriunde şi orice, lumea te suspectează că te înfometezi şi mulți se vor grăbi să îți dea sfaturi "deştepte", chiar dacă tu nu ai nevoie.

"Hai, gustă şi tu, că o înghițitură n-o să-ți facă rău!"

Unii pur şi simplu nu înțeleg că dacă cineva ține regim, indiferent de motivele pe care le are, nu are nevoie de tot felul de "drăcuşori" care să îl ispitească. Cei pofticioşi, care se luptă oricum din răsputeri să nu cedeze tentațiilor, îi vor urî cu siguranță pe aceia care încearcă mereu să-i "corupă".

"Parcă eşti mai ursuz de când ții regim!"

Posibil! Dar în special pentru că toată lumea pare că vrea să discute doar despre asta sau pentru că încearcă să te convingă că nu ai nevoie de o dietă chiar aşa de strictă. Dacă nu mănânci orice ți se oferă, nu înseamnă că eşti furios pe cel care îți plimbă te miri ce bunătăți pe sub nas. Bine, poate eşti puțin, dar nu atât de rău cum ar crede cei care se simt jigniți când îi refuzi.

"Nu ştiu cum poți să îți controlezi poftele"

Nimeni care ține regim nu are o misiune uşoară, indiferent ce ar spune. Oameni suntem şi avem fiecare poftele noastre. Doar că, dacă eşti la dietă, urăşti din tot sufletul să ți se aducă mereu aminte de ele. Mai ales dacă tocmai ai reuşit să se convingă că morcovul cu lămâie e la fel de bun ca o pătrățică de ciocolată.

"Valurile" de fotografii cu mâncare de pe rețelele de socializare sunt cel mai rău lucru pe care îl pot vedea.

"Mergem la o pizza?"

10 mâncăruri care te vor face să renunți la dietă

E cea mai sadică invitație pe care poți să o faci cuiva care e la dietă. Chiar dacă ştie să se controleze, nu trebuie să-i pui chiar aşa răbdarea la încercare. Nu e corect!

"Nu ştiu cum poți să mănânci doar asta şi să bei doar apă"

"Păcat că nu poți gusta şi tu! E atât de bun!"

"Nu te trezeşti din somn cu gândul la ceva bun?"

Ba da! În fiecare noapte şi în fiecare dimineață. Dar nu e plăcut să îți amintească cineva de asta odată ce ai reuşit să depăşeşti momentul.

"Te-aş invita să mâncăm împreună, dar nu aş vrea să-ți fac poftă cu ceva"

E drăguț că vă gândiți la ei, dar nu trebuie să vă izolați prietenii pe criterii alimentare.

"Chiar nu poți să faci o excepție?"

Dacă vreți ca data viitoare prietenul/prietena voastră care e la regim să mai iasă cu voi, ar fi mai bine să vă abțineți de la asemenea întrebări. Mai bine le spuneți că sunteți mândri de ei şi propuneți o ieşire într-un loc unde să poată şi ei să mănânce ceva, nu doar să se uite cu jind la voi.