Fetelor, ştim că tuturor vă place să aveți unghiuțe frumoase şi îngrijite şi că încercați cam toate tutorialele posibile, dar nu vă iese de fiecare dată, nu? Hai să vedem ce faceți greşit, dar probabil nu vă dați seama.

10 modele de unghii inspirate din filme, de care te îndrăgosteşti pe loc

Unghiile trebuie să fie curate. Şi nu curate în sensul ăla pe care îl ştiți toate de la controlul de la şcoală, ci curățate de orice urmă de reziduuri, lac sau grăsime.

Uiți mereu să le înmoi. Dacă ții mâinile în apă caldă 2-3 minute, o să vezi că oja o să arate mult mai bine.

Le pileşti greşit şi atunci e normal să se rupă şi să agațe. Secretul e să mişti pila într-un singur sens şi atunci jumătate din bătaia de cap dispare.

Amesteci oja greşit. Dacă o agiți bine-bine ca să se omogenizeze, s-ar putea să facă bule şi, după ce o aplici pe unghii, să sară imediat. Încearcă să freci sticluța între palme câteva secunde şi o să vezi că va fi mult mai bine.

Secretul unei manichiuri durabile este stratul de bază pe care îl aplici pe unghii, înaintea celor două straturi de ojă.

Cele mai multe tipe aplică greşit oja. Adică încearcă să acopere toată unghia cu o singură mişcare. Ideal e să porneşti din mijlocul unghiei şi să acoperi apoi laturile. Şi să aştepți să se usuce bine înainte să aplici al doilea strat.

Chiar dacă arată mai bine, nu înseamnă că mai multă ojă va şi ține mai mult pe unghii. Din contră. Două straturi subțiri sunt suficiente.

Uiți să "sigilezi" vârful. Data viitoare când îți faci unghiile, după ce aplici oja, trage şi o linie orizontală, la vârf. O să ai o surpriză plăcută!

Cele mai multe fete folosesc bețişoare de urechi pentru a corecta marginile imperfecte. Nimic mai greşit, având în vedere că vata riscă să se lipească de ojă în orice punct şi să distrugă munca ta de o oră. Mai bine încearcă o pensulă mai veche de machiaj, înmuiată în diluant.

Bagi mâinile în apă caldă înainte ca oja să se usuce complet. Nimic mai greşit, pentru că aceasta se va înmuia şi poți să te resemnezi cu ideea că ai pierdut două ore degeaba.

Îți faci unghiile seara şi apoi te culci când s-au uscat. Să nu te miri dimineață când vor avea modelul lenjeriei pe care ai dormit. Sau, mai rău!, şanțuri de la firele de păr!