Vrei să faci cele mai tari poze şi să aduni like-uri cu lopata? Nu ai nevoie de vreun aparat ultraperformant, ci doar de câteva trucuri care te ajută sa transformi camera smartphone-ului într-una profesională.

7 trucuri BETON care te fac să arăți mai slabă în poze

Pentru un efect de lupă nu ai nevoie de un obiectiv super profi, ci doar de o picătură de apă pe lentila camerei telefonului. Te va ajuta să surprinzi detalii fine la obiectele mici şi să faci nişte poze beton.

Vrei să faci un selfie care să nu pară selfie? Ai nevoie de o sticlă de plastic şi de un elastic cu care să fixezi telefonul pe ea. Cine a zis că trebuie să îți cumperi trepied?

Filtrul multicolor se obține foarte uşor cu o bucată de bandă adezivă transparentă şi câteva carioci. Poți să te joci cu orice culori vrei, iar efectul va fi beton.

Cu un ac şi o carte de vizită poți obține un efect soft şi delicat. Trebuie doar să găureşti cartea de vizită şi apoi să faci o fotografie prin orificiul creat. Sună destul de complicat, dar merită încercat.

Poți să îți faci propriul reflector cu o cutie, o veioză şi o coală albă.

Regula treimilor spune să împarți ecranul în trei pe verticală şi orizontală şi să încerci să plasezi subiectul fotografiei pe una dintre acele linii imaginare sau la una dintre intersecțiile lor.

Liniile diagonale creează ideea de mişcare şi dau adâncime imaginii.

Setările camerei foto pot fi cele mai bune prietene ale tale când cauți imaginea perfectă. Joacă-te cu parametrii ISO şi cu timpul de expunere. ISO măsoară sensibilitatea la lumină şi te ajută să faci cele mai tari fotografii chiar şi în medii întunecate. Te poți juca în voie cu aceste setări, până obții imaginea dorită.

Toate camerele de smartphone au opțiune de autofocus, dar dacă faci setările manual, poți surprinde ce vrei tu în imagine, nu ce vrea camera.

Reglează albul înainte să faci o fotografie. În funcție de această setare culorile din fotografie vor arăta diferit.

Uită de zoom! Acest efect alterează calitatea imaginii. Dacă vrei să fotografiezi ceva în detaliu, apropie-te de subiect, dacă e posibil. Fotografii profesionişti au o vorbă: cel mai bun zoom sunt picioarele tale.