Celebritatea vine uneori la pachet cu un preț prea mare de plătit. Mulți artişti îşi distrug sănătatea abuzând de ei şi, uneori, de droguri şi alcool, alții îşi atrag duşmani sau prieteni care le aduc sfârşitul. Aşa se întâmplă că din când în când faima are nevoie de un tribut. Şi atunci pleacă dintre noi artişti iubiți de milioane de oameni.

Uite 19 artişti legendari care au murit mult prea devreme fie din cauza unor boli nemiloase, fie din cauza unor accidente nefericite, fie pentru că aşa şi-au dorit alții, fie pentru că aşa şi-au dorit ei:

Avicii (28 de ani)

DJ-ul suedez şi-a pus capăt zilelor pe 20 aprilie, la doi ani după ce a renunțat la turnee şi festivaluri ca urmare a unor probleme de sănătate. După acea decizie depresia şi-a făcut loc în viața lui, iar pe 20 aprilie 2018 a fost găsit mort în Oman, iar după câteva zile familia sa a dat publicității un comunicat prin care anunța că DJ-ul s-a sinucis.

Amy Winehouse (27 de ani)

Cântăreața britanică a fost găsită moartă în locuința sa pe 23 iulie 2011, iar verdictul legiştilor a fost o intoxicație accidentală cu alcool. Se pare că se uita la clipuri cu ea pe YouTube şi a băut suficient cât să intre în comă alcoolică, iar ulterior a murit. Asistenta sa personală a declarat la momentul respectiv că Amy nu dăduse semne care să o alarmeze şi că fusese ea însăşi toată ziua.

Kurt Cobain (27 de ani)

Solistul trupei Nirvana tocmai ieşise dintr-o clinică de dezintoxicare de câteva zile când şi-a tras un glonț în cap, pe 5 aprilie 1994.

Whitney Houston (48 de ani)

câştigătoare a mai multe premii Grammy, Whitney Houston a fost găsită moartă pe 11 februarie 2012, în cada din camera sa de hotel. Avea 48 de ani şi a vrut să facă o baie după o seară în care consumase cocaină. Bolnavă de inimă, Whitney Houston mai avea în sistem, conform rezultatelor autopsiei, şi alte substanțe care, puse laolaltă, i-au făcut inima să se oprească.

Michael Jackson

"Regele muzicii pop" a murit în locuința sa din Los Angeles, pe 25 iunie 2009, ca urmare a unei intoxicații acute cu propofol şi benzodiazepină. El a fost găsit cu un puls aproape imperceptibil chiar de medicul său, Conrad Murray, care ulterior a fost găsit vinovat pentru că i-a pus la dispoziție lui MJ propofol, substanță care, combinată cu alte medicamente, i-a provocat moartea. Condamnat la 4 ani de închisoare, Murray a fost eliberat pentru bună purtare după doar 2 ani ispăşiți din pedeapsă.

Janis Joplin (27 de ani)

A fost găsită moartă în apartamentul său pe 4 octombrie 1970, cauza decesului fiind o supradoză de droguri.

Karen Carpenter

Mare parte a succesului trupei The Carpenters s-a datorat talentului ei, dar Karen a murit la doar 32 de ani, ca urmare a problemelor grave de sănătate pe care i le-a provocat anorexia.

Notorious B.I.G

Biggie Smalls, cum mai era cunoscut, a fost ucis într-un atac armat pe 9 martie 1997. Avea doar 24 de ani, iar ucigaşul lui nu a fost prins nici în ziua de azi.

Tupac

A fost ucis tot într-un atac armat, pe 7 septembrie 1996, când pleca de la un meci de box, în Las Vegas. Avea doar 25 de ani, iar autorul crimei rămâne necunoscut.

Jimi Hendrix

Probabil cel mai mare instrumentist din istoria muzicii rock, Hendrix a fost găsit mort pe 18 septembrie 1970, după ce s-a înecat cu propria vomă, ca urmare a unei supradoze de barbiturice.

Easy-E

Deşi a avut o carieră scurtă, Easy-E a fost supranumit "naşul gangsta rap". A murit la doar 30 de ani, la o lună după ce a fost diagnosticat cu SIDA

Bob Marley

Bob Marley a fost cel care a adus muzica raggae în atenția publicului larg şi lumea îl ascultă chiar şi în ziua de azi, la 37 de ani de la moartea sa. S-a stins la doar 36 de ani, după un cancer de piele care s-a extins la toate organele vitale.

Marvin Gaye

"Prințul muzicii soul" a fost ucis la 44 de ani de propriul tată, după o ceartă în familie.

Prince

Prince a fost găsit mort pe 21 aprilie 2016, într-un lift din studioul său. Avea 57 de ani şi probleme mari de sănătate, pentru care lua tratament. O supradoză accidentală de medicamente i-a adus sfârşitul.

Freddie Mercury

Legendarul solist al trupei Queen a murit la 45 de ani, pe 24 noiembrie 1991, ca urmare a unei pneumonii agravate pe fondul SIDA.

John Lennon

Unul dintre membrii fondatori ai trupei Beatles, Lennon a fost ucis pe 8 decembrie 1980, la vârsta de 40 de ani. A primit patru gloanțe în spate când ieşea din apartamentul său din New York pentru că Mark David Chapman, autorul crimei, nu era de acord cu opiniile sale politice.

Aaliyah

Aaliyah a murit la 22 de ani, pe 25 august 2001, într-un accident de avion, în timp ce se îndrepta spre Bahamas. Autopsia efectuată ulterior a arătat că pilotul avea urme de cocaină şi alcool în sânge.

Chester Bennington

Fostul solist Linkin Park s-a spânzurat pe 20 iulie 2017. Avea 41 de ani şi suferea de depresie.

Chris Cornell

S-a sinucis la vârsta de 53 de ani, prin spânzurare