Când nu reuşeşti să stai la plajă atât cât ți-ai dori sau când ai o piele pe care bronzul nu rezistă chiar atât de bine, este foarte posibil să devii o victimă a autobronzantului. Şi asta chiar dacă ştii că rişti să ajungi să arăți portocaliu ca Trump sau ca un dalmațian bronzat, mai ales dacă nu treci înainte printr-o procedură de scrub.

Cum scapi de dezastrele provocate de autobronzant? Ai aici 4 trucuri pentru care o să ne mulțumeşti.

EPIC FAIL. Ce se întâmplă când nu ştii să foloseşti autobronzantul

1. Spală-te cu săpun. Bine, nu cu orice săpun, ci cu unul care conține acid glicolic pentru că stimulează regenerarea celulelor pielii, care le vor înlocui pe cele moarte care sunt responsabile de hiperpigmentarea pielii cu autobronzant. Nu te aştepta, totuşi, la rezultate imediate! Va fi nevoie de două-trei spălări.

2. Cel mai rău este când te trezeşti cu pete de autobronzant pe față. Pentru că pe alea pur şi simplu nu le poți ascunde, ci poate doar să le mai atenuezi cu produse de make up. Iar când ți se întâmplă asta trebuie să ştii că banalul bicarbonat de sodiu este cel mai bun prieten al tău, indiferent cât de gravă e situația. Amestecă o linguriță de bicarbonat cu puțină apă pentru a crea o pastă exfoliantă, freacă bine, clăteşte şi repetă. După aceea totul ar trebui să fie OK.

3. Chiar dacă probabil te tentează să încerci cu şmirghel sau cu piatră de călcâie, avem o metodă mai blândă. Unge-te cu ulei pentru bebeluşi din belşug, aşteaptă cuminte într-un colț 30 de minute (altfel situația s-ar putea să devină prea alunecoasă), iar apoi fă o baie şi foloseşte un burete exfoliant, insistând pe zonele mai închise decât ți-ai dori. Nu doare, este simplu, eficient, iar apoi vei avea o piele ca de bebeluş.

4. Chiar dacă reuşeşti să scapi fără pete şi dungi dubioase după aplicarea autobronzantului, rămâne problema mâinilor mai portocalii decât prevede legea (aşa îți trebuie dacă nu ai folosit mănuşi speciale). Şi faptul că indiferent cât scrub ai aplica pe palme şi pe dosul lor, nimic nu le face să arate mai bine. Dar asta pentru că nu ai încercat încă o combinație de bicarbonat cu zeamă de lămâie; freacă-ți mâinile cu simț de răspundere cu amestecul şi o să vezi că viața poate fi şi mai puțin portocalie după un fail autobronzant.