Machiajul este "arma" oricărei fete sau femei atunci când vrea să pară mai frumoasă sau mai specială. Dar nu toate realizează că fac nişte greşeli uriaşe, care le distrug tenul.

Le faci şi tu?

Fondul de ten. Dacă nu îl alegi cum trebuie, în loc să îți facă tenul să arate mai bine, s-ar putea să îți creeze probleme de care nu o să mai ştii cum să scapi. Fondul de ten închide porii, iar în timp s-ar putea să începi să observi umflături roşii pe față, în special pe bărbie, obraji şi pe frunte, unde transpiri mai mult şi, porii fiind închişi, se acumulează mai mult sebum şi mai multe toxine sub piele.

Termenul de valabilitate al produselor cosmetice este scris pe ambalaj tocmai ca să-l citeşti. Dacă nu o faci la timp, s-ar putea să ți se citească ție asta pe față, pentru că te vei umple de coşuri sau iritații. Dacă data expirării s-a şters de pe ambalaj, mai bine nu mai foloseşti un produs, mai ales dacă nu îți mai aminteşti când l-ai cumpărat.

Machiajul "la comun". E bine să împarți lucrurile, dar nu chiar orice. Iar produsele cosmetice intră în a doua categorie. Motivul este simplu: bacteriile de pe fața cuiva se "mută" pe pensule sau pe rujuri şi apoi pe fața celeilalte persoane care le foloseşte. Şi uite aşa te poți alege cu vreun stafilococ sau cu o conjunctivită de toată frumusețea.

Produsele pentru demachiat. Cele mai indicate sunt cele hipoalergenice, fie că sunt sub formă de cremă sau de lichid. Important este şi ca după demachiere să vă spălați pe față pentru a scăpa de chimicalele care altfel nu vă vor lăsa pielea să respire.

Aplicatoarele trebuie să fie mereu curate. În caz contrar, fața ta va deveni gazda "perfectă" pentru o acnee de care nu vei scăpa prea uşor.