Ladies, hai să vorbim un pic despre părul de pe corp. Sincer, nu pe ocolite! Toată lumea îl are şi mai ales voi vreți să scăpați de el. De preferat pentru totdeauna, dar asta e şi greu, şi costisitor. Deci hai să ne limităm la epilare cu ceară vs. lama de ras.

Epilarea cu ceară e cea mai recomandată, pentru că rădăcina firului de păr slăbeşte (sau aşa ar trebui) în timp, iar efectele durează cel mai mult. Doar că nu mereu e timp pentru asta. Şi, în plus, dacă te-ai epilat deja de 2 săptămâni şi firele au început să reapară, iar tu ai planuri care impun o piele ca de bebeluş... Lama de ras rămâne cea mai bună prietenă pentru situații de criză, chiar dacă nu ne prea place să recunoaştem. Bine, mai ai şi varianta cremei depilatoare. Dar nu toată lumea o suportă, deci let's stick to the basics.

12 probleme pe care doar tipele cam păroase le pot înțelege

Când nu ai vrea, dar pur şi simplu trebuie să pui aparatul de ras în funcțiune, e bine să ştii că ai la îndemână câteva trucuri care îți fac misiunea mult mai uşoară "în timp ce", dar şi după...

Nu mai începe duşul cu operațiunea de îndepărtare a părului. Lasă pielea şi firele de păr să se înmoaie şi aşa o să scapi de eventualele arsuri. Sunt absolut odioase, mai ales în zonele... delicate.

Raderea părlui de pe corp este, în sine, un fel de exfoliere. Dar nu strică să faceți una  ca la carte înainte să vă apucați de treabă. Evident, nu exagerați, pentru că veți irita pielea şi nu vă doriți asta înainte să puneți lama în funcțiune. Dar e bine să scăpați dinainte de pielea moartă şi de firele crescute sub piele.

Nu radeți părul "pe uscat"! Niciodată! Mai ales dacă aveți pielea uscată.

În loc de săpun, gel de duş sau spumă de ras, încercați balsamul sau masca de păr pe care le folosiți de obicei. Rezultatele sunt BE-TON! Recomandăm cu căldură!

Ştiți deja că părul trebuie să fie ras în sens contrar celui de creştere a firului. Dar, pentru un risc mai mic de iritare, ați putea să treceți lama de sus în jos şi abia a doua oară de jos în sus. Come on, nu e ca şi cum nu dați oricum cu ea de două ori (cel puțin) prin acelaşi loc doar ca să fiți sigure că nu a mai rămas niciun puf, nimic.