Orice adolescent ştie că lucrul cel mai nasol este să fie mereu nevoie să dai raportul unor părinți mai suspicioşi decât prevede legea, care vor să ştie mereu unde şi cu cine eşti, cât stai, ce faci, cine mai vine... Am uitat ceva? Mai mult ca sigur, pentru că mintea de părinte născoceşte mereu întrebări încuietoare la care e destul de greu să te gândeşti când nu eşti în pielea lor.

Dacă te-ai săturat să le dai mereu explicații şi ei tot să fie nemulțumiți, hai să te învățăm să le câştigi încrederea. Pentru că şi părinții pot fi educați, nu numai copiii! În loc să te vaiți că sunt "naşpa" şi că au uitat că au fost şi ei ca tine, ai putea să faci câteva chestii simple, care nu dor deloc, chiar dacă e nevoie să mai laşi şi tu de la tine ;)

16 probleme pe care doar adolescenții cu părinți ULTRA protectori le înțeleg

1. Nu mai ascunde chestii de ei. Dacă o să bați din picior de fiecare dată când intră la tine în cameră sau îți umblă prin lucruri, nu o să ajungi nicăieri. Nici la propriu, că s-ar putea să te trezeşti cu vreo pedeapsă, nici la figurat! Noi ştim că ai nevoie de intimitate şi că e chiar nasol să îți fie încălcată, dar pentru ei ascunzişurile sunt doar motive în plus de neîncredere.

2. Crezi că obții ceva prin abuz de lacrimi şi crize de nervi? Şantajul emoțional nu-i va face să cedeze, ci le va întări ideea că eşti prea imatur să te lase să faci ce vrei tu.

3. Arată că ai inițiativă şi nu mai aştepta să ți se ceară să faci ceva. Sigur vor începe să aibă mai multă încredere în tine şi să te vadă ca pe un adolescent din ce în ce mai responsabil.

4. Te contrazici şi te cerți cu ei pe orice subiect? Dacă îi priveşti ca pe nişte adversari şi, din principiu, nu eşti niciodată de acord cu ei (nici dacă au dreptate), nu o să reuşeşti decât să pui şi mai multă distanță între voi.

5. Dacă te complaci cu ideea că pur şi simplu nu te înțeleg, poate ar trebui să le arăți cine e mai matur şi să încerci tu să-i înțelegi pe ei. Dacă o să încerci să cultivi relația cu ei şi la un alt nivel şi o să renunți la pozițiile de forță, s-ar putea să ai o surpriză. Plăcută!

6. Nu refuza compromisurile. În "lupta" cu strictețea părinților e important să laşi de la tine. Dai dovadă de maturitatea pe care ei ți-o cer, iar data viitoare când vrei ceva, vei putea folosi asta ca pe o monedă de schimb.