Unii ar zice că adolescența e cea mai dubioasă perioadă din viață, alții că e cea mai frumoasă, dar nu suntem aici să convingem pe cineva de una sau de alta. Îți spunem doar că, dacă tocmai o traversezi, nu ar strica să ştii lucrurile de mai jos. Iar dacă ai depăşit-o sigur ai fi vrut să le afli şi tu mai din timp. Well, niciodată nu e prea târziu. Pe undeva, toți suntem nişte eterni adolescenți. Doar că mai uităm din când în când ;)

Ready? Luați de-aici!

Eşecul nu e o tragedie, ci poate fi cel mai bun lucru care ți se întâmplă, doar că e greu să-ți dai seama pe moment.

E nasol să o dai în bară, uneori chiar jenant, depinde de context. Dar învață din greşeli, nu le transforma în drame. E mai bine să încerci şi să eşuezi, decât să nu fi încercat deloc. În plus, sunt greşeli pe care mai bine să le faci ca adolescent, cât ai o scuză, decât ca adult ;) Şi, dacă eşti adolescent, avem un secret pentru tine: şi adulții dau fail (mult şi des!), doar că se comportă ca şi cum aşa au vrut să le iasă.

Nimeni nu trebuie să fie mai important pentru tine decât propria persoană.

Nu e vorba de egoism, e vorba de a nu te lăsa mereu pe tine pe planul doi pentru a-i ajuta pe alții. Problemele altora sunt ale lor şi nu trebuie să le iei personal, oricât de dragi ți-ar fi unele persoane. Poate e greu la început, dar e un exercițiu bun.

Nu tot ce e "cool" e chiar cool

Te-am amețit? Well unele persoane care par "cool" pentru alții nu sunt decât nişte măşti. Serios! Probabil şi cei mai cool din şcoală sunt la fel de frustrați ca şi tine în perioada adolescenței. Deci nu îți seta modele după "ambalaj".

Când suferi şi crezi că viața s-a terminat, crede-ne pe cuvânt că e doar începutul unei noi etape.

Fie că suferi din dragoste, fie că te-a trădat un prieten sau o prietenă, fie că te-ai îngrățat prea mult, fie că nu poți să faci un lucru fără de care crezi că nu o să mai exişti pentru ceilalți şi te superi pe părinți... Viața o să meargă mai departe. Şi nu vrei să ştii cât de dubios o să ți se pară peste câțiva ani că erai gata să "mori" pentru lucruri de genul ăsta.

Fluturii din stomac nu sunt iubire

Nu vrem să îți zdruncinăm universul, dar e o diferență între îndrăgosteală şi iubire. Fluturii din stomac sunt emoții, hormoni... chimie. Iubirea e ceva mai mult şi trebuie să treci de faza fluturilor în stomac ca să o poți recunoaşte. Vei vedea pe parcurs ;)

Poate crezi că părinții sunt cei mai mari duşmani ai tăi în perioada asta, dar nu e aşa.

Când te cerți cu ei că nu te lasă să faci un lucru pe care "toți cei de vârsta mea îl fac", adu-ți aminte că ei au trecut deja prin asta şi că s-ar putea să nu vrea să faci prostiile pe care le-au făcut ei, dar pe care probabil nu le vor recunoaşte niciodată în fața ta ;)