Oricine are smartphone probabil se consideră utilizator experimentat, fie că are Android, fie că are iOS. Well, dacă ştiai de funcțiile astea ale telefonului tău, felicitări! Chiar eşti la un nivel superior. Dacă nu, ia notițe şi învață să le foloseşti!

ȘAPTE fotografii care arată cum dependența de smartphone ne distruge viețile

Blochează reclamele

E mai simplu decât ai crede: când te joci pe telefon şi nu vrei să te mai sâcâie spoturile publicitare, treci pe mod avion. Evident, dacă jocul îți permite să continui şi fără conexiune la internet.

Poți vedea parolele de Wi-Fi

De câte ori te conectezi la o rețea Wi-Fi nouă, telefonul tău memorează parola, dar vezi pe ecran doar puncte, în loc de cifre şi litere. Dacă ai Android. există o aplicație care nu le mai ține ascunse, ceea ce e de mare ajutor când vrei să te conectezi la rețea de pe un alt dispozitiv, dar nu mai ții minte parola.

Creează propriul reply la apelurile ratate

E simplu: mergi la Settings/Phone/Respond with Text şi creează propriul mesaj, sau selectează unul dintre cele predefinite.

Apeluri anonime

Dacă formezi *#31#, îți vei ascunde identitatea pentru toți cei pe care îi suni. Dacă vrei să o ascunzi pentru un singur destinatar, formezi #31# înaintea numărului pe care îl apelezi.

Audio timer

Dacă ai iOS şi obişnuieşti să asculți muzică sau audiobooks înainte de culcare, ai opțiunea să setezi un anumit timp după care acestea să se oprească. Mergi la Timer şi alege o durată. Selectează When Timer Ends şi apoi selectează Stop Playing. Selectezi Set şi porneşti cronometrul.

Parola de deblocare a ecranului poate fi schimbată permanent şi automat

Nimeni nu îți va mai putea folosi telefonul fără acordul tău. Evident, dacă nu le spui care e şmecheria cu parola. Ora exactă poate fi transformată în parolă pentru deblocarea ecranului. Yep! Chiar se poate. Deci se va schimba în permanență şi nu mai trebuie să-ți faci griji nici că o uiți, nici că o vede cineva când deblochezi telefonul. Chestia asta o obții cu aplicația Screen Lock — Time Password. Cu plăcere!