Oricine ştie cum e să ai un crush şi să nu iasă nimic din el, în afară de incertitudini, întrebări şi suferință. Şi, mai ales, cât de greu e să treci peste şi să nu-ți mai spui de fiecare dată "şi dacă totuşi...".

DATING: 8 semne că ar fi mai bine să-i dai papucii

E OK, nu ai o problemă sau o obsesie şi se "tratează". Întreabă pe oricine a fost "acolo"! Nu crezi? Gândeşte-te la pasiunea pe care o făcusei la un moment dat pentru o celebritate de care acum abia îți mai aminteşti din când în când. Nu râde! Nu e mare diferență între îndrăgosteala de o celebritate care nici măcar nu ştie că exişti, indiferent câte like-uri şi comentarii îi dai pe rețelele de socializare, şi crush-ul pentru un tip sau o tipă care în cel mai bun caz te ține în friend zone.

Chiar poate să treacă, dar nu poți să aştepți să se întâmple de la sine. Uite ce ai de făcut!

Nu te învinovăți! Se întâmplă oricui să se îndrăgostească "unilateral". Şi e OK să suferi; nu înseamnă că ai o problemă, doar că eşti om. Orice ai face, renunță să te mai cerți singur/ă şi să te faci în fel şi chip, că oricum nu te ajută la nimic. Câți dintre noi nu şi-au spus în asemenea momente "sunt un prost/o proastă" doar ca să se încăpățâneze apoi să-şi demonstreze contrariul "băltind" în aceeaşi stare?

Nu mai încerca să (îți) demonstrezi ceva! Nu faci decât să îți conservi starea de suferință şi asta, de la un moment dat încolo, nu duce la nimic bun. Ieşi cu prietenii, fă lucruri care te ajută să cunoşti alți oameni. Cine ştie? Poate apare un nou crush şi de data asta merge. Ştii tu... cui pe cui se scoate ;)

Pune punct! Fie că ați ieşit împreună de câteva ori fără vreun rezultat, fie că nici măcar nu ați rămas vreodată doar voi doi, poți să te "desparți" ca la carte. Spune-i lui "Crush", când crezi tu de cuviință, ce sentimente ai avut pentru el/ea, dar că ți-ai dat seama că nu o să ajungeți nicăieri. E destul de greu, e drept, dar s-ar putea să te simți mai bine apoi. Tu cu tine şi tu cu toată povestea.

Ia o pauză! Fă orice altceva în afară de a te gândi la "Crush". Ieşi cu prietenii, uitați-vă la filme (nu siropoase!), fă sport. Orice îți ia gândul de la el/ea e bine venit! O să vezi că sunt lucruri mult mai mişto în viață decât să îți creşti fluturii din stomac.

Orice ai face, încetează să mai urmăreşti tot ce face prin rețelele de socializare! Se numeşte detox şi o să-ți facă incredibil de mult bine. Ţi-e greu? Dar cum îți e când vezi ce fotografii postează şi cu cine iese în timp ce tu dai F5 pe profilul lui de Facebook sau de Insta'?

Flirtează cu oricine şi oricând ai ocazia. Nu trebuie să faci mai mult dacă nu simți nevoia. Şi nu, nu trădezi persoana de care eşti îndrăgostit/ă, dar cu care nu ai o relație.

Ai grijă de tine! Toată dragostea aia pe care nu ai cu cine să o împărtăşeşti poate fi folosită în cel mai nobil scop: pentru propria persoană. Răsfață-te, fă-ți cadouri şi iubeşte-te!