Pentru egiptenii antici, barba era un semn de bogatie si statut. Pentru romani aceasta semnifica doliu, in timp ce galii considerau ca pierderea barbii era sinonima cu pierderea barbatiei. Cu toate acestea, pentru omul din secolul XXI, barba este mai mult o declaratie de stil si eleganta si si-a pierdut semnificatiile. In ultimii ani parul facial a devenit o sursa de mandrie si un accesoriu final, care transmite ceva despre personalitatea purtatorului.

Barba este ca si podoaba capilara versatila si adaptabila, avand potentialul de a schimba forma fetei barbatilor si aspectul unei tinute.

Care sunt cele mai comune stiluri in care poate fi aranjata barba?

Tot mai multi barbati isi doresc sa se bucure de acest accesoriu si sa fie in pas cu tendintele mondene. In urmatoarele randuri vom dezvalui cateva stiluri de aranjare a barbii. 

Cioc

In anii '30, ciocul nu era chiar o afirmatie de stil asa cum se intampla acum. Pe atunci era un semn de lene si delasare. In zilele noastre, un cioc este cel care face ca aspectul sa devina usor sobru sau ofera un aer ceva mai serios fetei. Dintre toate stilurile de par facial adoptate de domni, ciocul este cel mai usor de intretinut si se potriveste unui numar foarte mare de persoane.

Este perfect pentru barbatii care au trasaturi de copii deoarece adauga maturitate. De asemenea, face ca fetele lungi sa para mai late si ofera un bun camuflaj pentru imperfectiuni cum ar fi cicatricile acneice si pigmentarea inegala.

Barba scurta pe jumatatea inferioara a fetei

O astfel de barba este usor de intretinut si este promovata de numeroase vedete. Se refera la orice stil de barba in care parul se afla doar deasupra buzei si pe barbie, fiind uneori conectat pentru a crea un cadru pentru gura.

Genul acesta de barba este perfect pentru domnii ce doresc sa se bucure de un plus de  stil si pentru cei ce doresc sa aduce un aer sobru tinutei. De asemenea, este ideal pentru cei carora le creste barba inegal pe obraji, dar totusi isi doresc o barba.  

Genul acesta de barba arata deosebit de bine pe fetele subtire, unghiulare, dar daca o lasi sa creasca prea mult iti va face fata sa para foarte lunga. De asemenea, o astfel de barba poate face fata sa para mai subtire. 

Aceasta barba nu se intretine foarte usor si necesita precizie pentru a fi tunsa. De asemenea, necesita totodata si interventii constante pentru a nu scapa de sub control.

Pentru a putea obtine o astfel de barba este nevoie sa iti acorzi mult timp si sa tii cont de toate aspectele importante cum ar fi forma si delimitarea. Cel mai bine este sa incerci sa formezi barba in momentul in care parul este scurt deoarece fiind umed se relaxeaza si se intinde.

Barba cu mustati lungi

Aceasta barba este undeva intre o barba plina si un cioc, la care se adauga mustata lunga pe care o poti aseza in ce forma vrei.

Este foarte in trend in prezent si se incadreaza bine pe toate tipurile de fete dand un feeling extrem de masculin. Necesita ca parul sa fie gros si des, si este perfecta pentru cei care au barbia mai lata.

Barba scurta

Barba scurta este o alternativa la barbile lungi si greu de intretinut.  O barba tunsa perfect se va potrivi cu cele mai multe forme ale fetei, desi este posibil sa fie nevoie sa adaptezi unghiurile pentru a evidentia cele mai bune caracteristici ale fetei. Pentru ca o astfel de barba sa arate bine este foarte important sa mergi des la salon sau sa ai aptitudini foarte bine dezvoltate.

Barba completa

O barba completa sau plina este ideala pentru cei care au barba deasa si cu firul gros. O barba rara sau in care firele cresc inegal nu va arata bine. De asemenea important sa ii acorzi o atentie deosebita barbii daca vrei sa arate bine mereu.

Dintre toate stilurile, barba completa este cea mai greu de adaptat. Barbatii cu fete ovale nu vor avea nicio problema atunci cand vor purta o astfel de barba, dar daca ai orice alta forma a fetei este posibil sa ai nevoie de niste ajustari creative pentru a te asigura ca stilul este cel dorit.

Mustata

Mustata reprezinta un stil foarte puternic si inconfundabil care transmite incredere in propria persoana indiferent de tipul si de forma fetei. Pentru ca toate detaliile sunt in centrul fetei, forma din jurul sau nu iti influenteaza aspectul. Cu toate acestea, mustata este foarte potrivita unei fete ovale. 

Chin strap

La fel ca si alte stiluri clasice, acesta este unul dintre acele stiluri foarte vechi de barba, care revine mereu in trenduri. Si acum este la moda in diverse variante elegante. Deoarece este un gen de barba care va estompa cu mult unghiurile fetei este potrivita pentru fetele rotunde, ovale si dreptunghiulare. 

Genul acesta de barba nu este foarte usor de intretinut si de purtat din motive evidente. Ai nevoie de precizie pentru a avea o asemena podoaba de unde poti deduce ca ai nevoie de vizite dese la salonul preferat. Nu e greu sa ai barba perfecta si tot ce trebuie sa faci este sa tii cont de cateva mici detalii si sa ai o mana foarte precisa in momentul in care folosesti aparatul de ras electric sau manual.