Ai mulți prieteni cu care nu te plictiseşti niciodată? Ne bucurăm pentru tine! Atenție, însă, la cei care au o influență "toxică" asupra ta! Nu o să-ți facem teoria anturajului, că avem încredere că ştii să alegi ce e bine pentru tine. Dar, totuşi, atenție la prietenii care ajung să-ți facă mai mult rău decât bine.

7 lucruri pe care nu ți le spune nimeni despre prietenii din liceu

Ştim, e destul de greu să îi "triezi", mai ales că nu prea îți vine să renunți la nimeni din gaşcă, dar nu spune nimeni că trebuie să faci asta. Doar să fii ceva mai atent/ă la cum îi laşi să te influențeze.

Prietenii care se cred "buricul Pământului"

Le pasă doar de imaginea pe care o au în ochii celorlalți, chiar şi cu prețul de a te face pe tine să te simți aiurea. Come on! Cam cât crezi că o să rezişti într-o prietenie care e numai despre altul?

Prietenii prea amabili

E OK să te susțină mereu cineva, dar aminteşte-ți că prietenii adevărați sunt cei care te mai trag şi de mânecă atunci când meriți. Pentru că prea multă linguşeală strică. Da, chiar şi între prieteni! Sau mai ales!

Prietenii care te lasă baltă când ai nevoie de ei

Dacă eşti genul de om pe care toată lumea se poate baza, dar unii nu răspund cu aceeaşi monedă, poate ar fi bine să reevaluezi puțin situația. Da, prietenia trebuie să fie ceva necondiționat. Dar din ambele sensuri.

Prietenii cu care TU vrei să fii doar prieten...

... dar ei nu prea. Nu zice nimeni că se întâmplă de fiecare dată, dar dacă ai plasat pe cineva în "friend zone" şi pare că se zbate mereu să iasă de acolo, mai bine las-o baltă. Nu o să reuşiți niciodată să fiți prieteni pe bune şi în plus se poate ajunge la chestii neplăcute.

Prietenii geloşi

Uneori gelozia e un sentiment normal. Cu condiția să vină ocazional şi în doze mici. Dacă se transformă în răutate gratuită, aplica tactica "ce-i mai răruț e mai drăguț". E mai bine aşa pentru toată lumea!

Prietenii care intră mereu în competiție cu tine

Competiția nu e rea, dar nici nu trebuie să exagerăm. Mai ales când un "prieten" minimalizează orice ai face tu, bun sau rău, pentru ca el să pară şi mai tare.

Prietenii care te influențează negativ

Nu, nu o să zicem ca mama ta, care crede că toți prietenii tăi sunt drăcuşori care te pun să faci prostii. Dar, totuşi, cască ochii şi ai grijă la cei care chiar te-ar putea băga în belele. Să încalci regulile poate fi fun uneori, dar se poate sfârşi aiurea. Şi e mai bine să eviți fazele nasoale, nu crezi?