Orice tipă şi-ar dori să arate ca şi cum s-ar machia tot timpul la un salon, dar uneori e tare greu să obții rezultatul dorit, indiferent câți bani cheltui pe produe de makeup şi pe accesorii. Well, ladies, avem pentru voi câteva ponturi de la profesionişti care vă vor ajuta să fiți şi mai frumoase.

Spală bureții înainte de fiecare sesiune de makeup, iar apoi şterge-i cu un prosop sau cu un şervețel uscat. Astfel aceştia nu vor mai absorbi atât de mult produs în timpul aplicării şi, în plus, vei obține un look mai natural. Ca să nu mai vorbim că un buretel umed va ajuta la fixare. Tot despre bureței trebuie să ştii că se folosesc pentru a tampona produsul pe piele, nu pentru a-l întinde.

Nu ține cosmeticele în baie! Dincolo de faptul că acolo trăiesc bacterii pe care nu le vrei pe fața ta, umiditatea alterează produsele de makeup. De altfel, chiar dacă le ții în altă cameră, nu ar strica să pui în trusa de machiaj sau în sertarul în care îți ții fardurile câteva pliculețe de silicagel (cel care se găseşte în cutiile de pantofi)

Dacă ai cute pe pleoape, le poți face să "dispară" cu farduri mate. Dacă, totuşi, vrei şi ceva strălucitor, poți aplica puțin sidef peste acestea, dar doar pe centrul pleoapei.

Foloseşte o paletă de metal sau de plastic sau pur şi simplu o oglindă pentru a amesteca pe ea culorile. Probabil făceai asta pe dosul palmei până acum, dar nu ştiai că produsele se încălzesc şi sunt absorbite în piele.

Când testezi un ruj sau un fond de ten nu le mai aplica pe toate pe dosul palmei, pentru că vei fi dezamăgită când le vei pune pe față. Rujul se testează cel mai bine pe vârfurile degetelor, unde culoarea pielii este cel mai apropiată de cea a buzelor, iar fondul de ten pe interiorul antebrațului sau sub mandibulă, unde începe gâtul. Rezultatele te vor uimi!

Dacă nu ai un concealer pentru orice situație în care te poți regăsi, poți amesteca unul clasic cu diferite culori de fard pentru a obține acoperirea dorită. Cearcănele sau petele închise la culoare se acoperă cel mai bine cu un concealer roz sau cu un concealer amestecat cu puțin fard sau lipstick roz sau roşu. Petele roşii se acoperă perfect cu concealer verde sau cu un fard verde, mat, amestecat cu concealerul pe care îl ai deja. Trebuie doar să omogenizezi bine.

Şi să îl aplici corect: