Ladies, trebuie să vorbim puțin despre make up, pentru că ştim că vă place să fiți mereu frumoase. Dar punem pariu că nu ştiați că faceți şi greşeli care vă cam strică toată munca.

Unele s-ar putea să vă surprindă!

Foloseşti pensule murdare

Dacă nu ți-ai curățat pensulele de makeup în ultima lună, ar fi timpul să o faci. Nu numai că sunt pline deja de bacterii care îți pot da bătăi de cap, dar în condițiile astea machiajul tău nu are nicio şansă să arate cum îți doreşti.

Depozitezi produsele de makeup în baie

Poate că e mai comod, având în vedere că probabil e locul în care te machiezi. Dar e atât de greşit! 1. Umiditatea ridicată nu le face bine. 2. Ai toate "şansele" ca ele să se umple de bacterii care trăiesc în mediul ăla în care este şi toaleta.

Nu exfloiezi pielea

Fără exfloierea periodică, cel mult o dată pe săptămână, nu o să ai un machiaj fresh aşa cum îți doreşti. Încearcă şi o să vezi diferența.

Aplici direct fondul de ten

Te chinui degeaba dacă nu aplici mai întâi un primer sau măcar o cremă hidratantă. Fondul de ten aplicat direct pe pielea uscată va arăta fake. Deci...

Testezi fondul de ten pe mână

Ştim, aşa ai văzut că se face, dar gândeşte-te că mâinile şi brațele nu ți le machiezi în fiecare zi. Deci testul cel mai bun este pe pielea gâtului.

Aplici concealer înainte de fondul de ten

Well... Nope! Metoda asta nu face decât să încarce fața şi poate să scoată în evidență mai mult decât să ascundă imperfecțiunile. Deci uită tot ce ştiai şi repetă după noi: bază, fond de ten, concealer!

Foloseşti o lumină proastă

De câte ori nu ai reuşit să obții un machiaj beton, dar când ai ieşit din casă şi te-ai văzut în primul geam sau în prima oglindă ți-a venit să faci cale întoarsă şi să te demachiezi? Asta pentru că lumina contează enorm. Aşa că încearcă să ai o lumină cât mai naturală când te machiezi.

Foloseşti prea multă pudră

Da, ştim că pudra fixează machiajul, dar încearcă să mai tai din ea. Aplic-o doar pe zonele care tind să devină lucioase peste zi şi o să arăți mult mai naturală.