Tendințele în makeup pentru 2019 aduc schimbări majore față de ce am văzut şi aplicat în anii trecuți. Se poartă naturalețea şi transparența, iar trusele complexe de machiaj vor fi lăsate deoparte pentru o vreme. Dacă te ține, evident!

Care va fi noua față a tipelor în 2019? Let's see!

Blush în loc de contur

Makeup fără makeup. Fondul de ten cu putere mare de acoperire va fi înlocuit de cele semi-transparente, ceea ce nu e o bucurie chiar atât de mare pentru tipele cu ten cu probleme. Pentru machiajul ochilor nu mai ai nevoie de farduri, ci de un concealer cu trei nuanțe mai închis decât pielea ta.

Buzele crescute artificial, cu ajutorul conturului, devin istorie. Machiajul "ombre" al buzelor dispare şi el. Sau cel puțin aşa ar trebui. Acum, fiecare cum se simte mai bine...

Strălucirea subtilă a feței va lua locul highlighterului în exces care a marcat anul 2018. Pentru asta puteți folosi un BB sau un CC cream, care vă ajută să aveți un "glow" natural.

Cine nu poate renunța la fardul de pleoape trebuie să ştie că în 2019 se poartă culorile mate. Dacă vin "la pachet" cu un look cât mai natural în rest, vei fi sigur în tendițe.

Machiajul perfect, cu linii clare, supranumit şi "Instagram makeup", rămâne în 2018. Anul ăsta se poartă mai mult ceva ce seamănă cu un machiaj rămas de ieri pe fața ta: imperfect, poate puțin imprecis, care dă o oarecare naturalețe.

Rujurile în nunațe maro revin la modă, după ce din anii '90 încoace au avut doar apariții sezoniere. Tot ce trebuie să faci este să găseşti tonul care se potriveşte cel mai bine cu pielea ta.

Dacă te întrebi cum te vei machia la petreceri cu atâta naturalețe în jur, e simplu: foloseşte un ruj lucios, metalic, cu sclipici... orice iese în evidență. Iar în rest, keep it natural.