E foarte important cum îți începi dimineața aşa că un mic dejun sănătos şi copios îți poate face ziua mai bună. Mereu e bine să te inspiri de la alții aşa că astăzi aruncăm un ochi în farfuriile străinilor.

S.U.A. - Pâine prăjită, şuncă prăjită, ouă prăjite, cafea/suc de fructe

Marea Britanie - Ouă prăjite, şuncă prăjită, fasole, budincă neagră, roşii prăjite, cartofi şi ciuperci prăjite.

Franța - Cafea, sucuri naturale, produse de patiserie, fructe.

Turcia - măsline, brânză, gem, ouă, pâine şi miere de albine.

Rusia - Kasha: un amestec de semințe.

Polonia - Jajecznica e micul dejun tradițional ouă prăjite, cârnați şi clătite de cartofi.

Maroc - miere de albine, paine, masline, cafea turcească.

Japonia - Varianta tradițională: orez, peşte, supă de paste, boabe de soia şi alge. Varianta modernă: pâine prăjită, ouă, cafea, salată de cartofi.

Iran - Ceai, brânză feta, nuci şi fructe.

India - Uttapam e o clătită cu legume

Guyana - Peşte prăjit după ce a fost marinat în sare de mare. 

Egipt - 

Cambodgia - piure din cereale cu lapte, orez, tăiței.

Bolivia - Salteña: plăcinte umplute cu amestec de carde de porc, pui sau vită.