Tatuajele sunt cool şi te bate şi pe tine gândul să-ți (mai) faci unul. Dar înainte să decizi ce şi unde, poate vrei să te întrebi cum va ajunge să arate când va îmbătrâni şi el odată cu tine. Evident, ai oricând opțiunea de a-ți "bate" unul nou peste sau de a-i da un "refresh", dar s-ar putea ca pielea în timp să nu te mai ajute şi să ajungă să arate destul de dubios.

FOTO: 11 artiști români care sunt înnebuniți după tatuaje

Nu vrem să te descurajăm dacă te gândeşti la un tatuaj, dar nu strică să ştii la ce să te aştepți. Pont: e foarte important cine, unde şi cu ce îți face tatuajul. Pentru că s-ar putea să ai surpriza să constați că şi un tatuaj temporar ar ține mai mult decât unul făcut cu tuşuri de calitate îndoielnică. La fel, un tatuaj făcut în zone mai "solicitate", precum degetele, palmele sau picioarele, se va şterge ceva mai repede decât unul pe spate, pe braț sau pe piept.

Toată şmecheria e, însă, să respecți indicațiile pe care le primeşti pentru perioada de vindecare, aşa că fiți atenți la ele. Apoi, oricât de tentant ar fi, nu mai sta toată ziua cu mâna pe tatuajul cel nou pentru că se poate decolora, în cel mai bun caz, sau se poate infecta, în cel mai rău. Poate cel mai important este să îl fereşti de soare cât e proaspăt, dar şi după aceea. Crema cu factor de protecție ridicat e cel mai bun prieten al tatuajului tău.

sursa