Unii are face orice pentru a scăpa de kilogramele în plus. Adică.... ORICE! Nu contează cât de ciudată sau de periculoasă este metoda, atât timp cât funcționează.

Astea sunt cele mai dubioase cure de slăbire pe care unii chiar le-au ținut:

Dieta "Frumoasa din pădurea adormită" are un principiu simplu: dacă dormi, nu mănânci. Aşa că unii folosesc sedative pentru a dormi mai mult decât a mânca. unul dintre cei mai cunoscuți oameni care au apelat la dieta asta a fost Elvis Presley: a stat în comă indusă câteva zile pentru a pierde câteva kilograme.

Dieta cu țigări a apărut în 1920 şi mulți încă o practică. A avut la bază o campanie a unei companii producătoare de țigări care te îndemna să fumezi în loc să mănânci ceva dulce. E drept că nicotina suprimă foamea, dar să nu uităm că fumatul poate duce la boli grave. Deci e un preț cam mare pentru o siluetă de vis, nu?

Dieta "Aleluia" (yep, ați citit bine!) constă în faptul că, practic, mănânci doar alimentele menționate în Biblie pentru a-ți detoxifia organismul. Deci fără hrană de origine animală şi alimente procesate. Nu sună tocmai rău, dar nutriționiştii avertizează că nu este o dietă tocmai echilibrată.

Dieta cu tenii are originea în era victoriană, când femeile erau atât de disperate să fie slabe şi să se încadreze în standardele de frumusețe, încât înghițeau tenii pentru a nu mai asimila nimic din ceea ce mâncau. Acum lucrurile au evoluat şi există pastile cu larve de tenii, care ulterior se vor dezvolta. Efectul: diaree, greață şi febră. Totul pentru o siluetă de invidiat. Blah!

Dieta cu ghemotoace de vată are ca scop suprimarea senzației de foame. Problema e că vata din ziua de azi numai din bumbac nu este făcută. Iar riscurile sunt uriaşe. Deci să nu care cumva să încercați aşa ceva!

Dieta cu oțet presupune ca înainte de fiecare masă să înghiți câteva linguri de oțet pentru a suprima apetitul. Dar ce te faci cu faptul că acesta afectează smalțul dinților şi că provoacă arsuri pe tractul digestiv?

Dieta "Andy Warhol" pare destul de safe. De fiecare dată când mergea la restaurant, artistul comanda mâncare care nu îi plăcea. La final, cerea ca aceasta să îi fie pusă la pachet, iar apoi lăsa mâncarea pe stradă pentru ca oamenii fără adăpost să se poată bucura de o masă.

Dieta "Beyonce" e simplă: înlocuieşti mesele cu o limonadă specială făcută din suc de lămâie, sirop proaspăt de arțar şi piper cayenne. Rezultatele se văd rapid, dar problema este că pui kilogramele la loc chiar mai repede decât le-ai pierdut.

Dieta cu plasture pe limbă este fix atât de dubioasă cum sună! Culmea, a fost ideea unui medic! Presupune coaserea unui plasture pe limbă, proces atât de dureros încât consumarea oricăror alimente solide devine o tortură. Astfel, nu e prea greu să treci pe o dietă cu lichide.