Unii spun că animalele nu au suflet sau conştiință, ci doar instinct. Dar atunci oare cum se explică imaginile de mai jos, cu animale care au adoptat şi crescut alte specii ca şi cum ar fi fost propriii pui?

Berbecul Albert a fost puțin sceptic prima oară când s-a întâlnit cu Themba, un elefant părăsit de turma lui la doar 6 luni. Până la urmă i-a devenit ca un părinte:

Ţestoasa Mzee nu a fost tocmai fericită când i s-a adus ca vecin un pui de hipopotam care a primit numele Owen. Până la urma între ei s-a creat o conexiune care a devenit chiar subiect de cărți.

Ce îşi spune un tigru când vede purcei? Fripturicăăăă! Dar nu şi Sai Mai, o tigroaică de la o grădină zoologică din Thailanda. Crescută de o scroafă, ea la rândul ei a devenit "mamă" pentru cââiva purcei după ce puii cărora le-a dat naştere prematur au murit.

Macacul Niv nu s-a putut împrieteni cu alte primate la grădina zoologică, dar a luat în grijă un pui dintr-o cuşcă vecină şi au o relație cum nu ai credea să vezi vreodată.

Pisica Tita a adoptat un pui de veveriță salvat de stăpânul ei. Dacă tot avea pui şi încă alăpta, pisica a acceptat şi pufoşenia roşcată, chiar dacă nu semăna deloc cu puii ei.

Kamunyak este o leoaică specială. A adoptat 6 pui de antilopă după ce a omorât-o pe mama unuia dintre ei. Nu i-a putut alăpta, aşa că a permis oamenilor să-i hrănească, sub atenta ei supraveghere. Din păcate, nu i-a putut proteja pe pui de atacurile altor lei.

Pisica Marquis a salvat 6 căței de o iarnă grea. Le ținea de cald şi vâna şoareci pentru ca puiuții să aibă ce mânca. "Familia" lor a fost descoperită de o echipă de voluntari, iar acum toți şi-au găsit case.

Ruby este o cățea care a ajuns într-un centru care se ocupă cu salvarea animalelor abuzate sau bolnave după ce stăpânul care o cumpărase a vrut să o ucidă pentru că nu putea păzi oile. Din 2009 a fost "mamă" pentru purcei, un ponei, miei şi alte animale.

Cimpanzeul DoDo, care a devenit dădacă pentru un pui de tigru, având grijă de el şi hrănindu-l cu biberonul este deja celebru în toată lumea./p>

Cățeluşa Pretinha a alăptat câțiva pui de opossum salvați de stăpâna ei când încă nici nu făcuseră ochi. Nu doar că i-a hrănit şi că le-a ținut de cald până au mai crescut, dar apoi a început să îi plimbe pe spatele ei.

Gorila Koko este deja celebră pentru că a învățat peste 1000 de cuvinte în limbajul semnelor, dar şi pentru că, neputând să devină mamă, şi-a orientat toată dragostea maternă către pisoi.

Kapa şi Asya sunt două femele de pug care au adoptat patru pui de tigru la o grădină zoologică din Rusia.

O familie de balene a adoptat un delfin cu coloana vertebrală deformată, care nu a putut ține pasul cu familia sa.