Dacă cererile în căsătorie sau declarațiile de dragoste îi solicită destul de mult pe îndrăgostiți, nu la fel de inventivi sunt şi cei care vor să se despartă de cineva.

OUCH! Cele mai RĂUTĂCIOASE replici folosite pentru a da papucii

În general scenariile de despărțire sunt destul de asemănătoare, aproape toate conțin replici "standard", gen "nu eşti tu de vină, ci eu", "eşti prea bun/ă pentru mine", "hai să luăm o pauză, să vedem ce simțim după" sau "hai mai bine să rămânem prieteni".

Ce înseamnă, însă, cu adevărat aceste clişee? Vă spunem în continuare.

"Sper să rămânem prieteni"

Deşi mulți chiar rămân prieteni, asta se întâmplă în timp. La 10 secunde după despărțire, o asemenea replică nu poate să fie sută la sută sinceră. Mai ales că acela care e "la primire" probabil e la un pas de o cădere nervoasă.

"Nu sunt pregătit/ă pentru o relație în momentul ăsta"

Mai sincer ar fi să spui că nu ți-ai dorit niciun moment o relație. Pentru că nu poți să te simți nepregătit peste noapte, după ce păreai foarte implicat în toată povestea.

"Nu e momentul potrivit, dar dacă aş simți că e momentul să mă aşez, mi-aş dori să fii tu persoana aceea"

E doar o variantă mai elaborată şi ceva mai dureroasă decât precedenta, cu scopul de-l ține "cald" pe celălalt în caz că e răzgândeşti. Din nou.

Cele mai IDIOATE replici de despărțire. Cum să spui aşa ceva?

"Am alte priorități acum"

O versiune mai pragmatică şi mai logică a ultimelor două şi poate mai uşor de digerat, pentru că sinceritatea trebuie apreciată în orice condiții.

"Meriți mai mult decât îți pot oferi eu"

E ca şi cum ai spune "te iubesc, dar nu vreau să fiu cu tine". Serios?!? Când te desparți de cineva ar trebui să poți mai mult decât să-ți pui cenuşă în cap.

"Am nevoie de spațiu"

Este o replică destul de neinspirată, dat fiind faptul că o relație înseamnă să-ți împarți spațiul cu celălalt la propriu şi la figurat. Este, de asemenea, mai mult un reproş, pentru că în traducere înseamnă "m-ai sufocat" şi aruncă întreaga vină a eşecului relației pe umerii celuilalt.

"Hai să încercăm să ne vedem şi cu alte persoane şi, după o pauză, să vedem ce mai simțim unul pentru altul"

În traducere liberă înseamnă "hai să mai facem sex şi cu alții, dar şi unul cu altul şi să nu jucăm unul cu sentimentele altuia până văd eu dacă găsesc o «partidă» mai bună".

"Parcă nu mai avem nimic în comun"

Sună trist, a părere de rău, dar mesajul ascuns este "mă plictiseşti" sau "mă faci să mă simt inutil" sau "m-ai făcut să mă plafonez".

"Te voi iubi mereu"

Nu e nici real, nici de ajutor, ci o portiță lăsată deschisă pentru o eventuală întoarcere triumfală.