Reacția inițială la primirea unei invitații la un eveniment special din viața unui prieten sau al unui membru al familiei este probabil guvernată de emoții și bucurie; însă, dacă invitația specifică un anumit cod vestimentar, toate aceste sentimente se pot transforma rapid în anxietate.

Faptul că percepția unui anumit stil vestimentar poate fi diferită în funcție de fiecare persoană poate face ca alegerea unei rochii de seară să fie dificilă.

Ce înseamnă un outfit elegant

Dress-code-ul elegant are la bază reguli foarte simplu de urmărit. La bază, un outfit elegant este caracterizat de alegerea unor piese vestimentare mai formale. Pentru bărbați, o ținută elegantă înseamnă costum și cravată, iar pentru femei o rochie de seară sau un deux-piece de inspirație masculină. Spre deosebire de evenimentele de tip black tie, care impun purtarea unei rochii lungi,  sau spre deosebire de cocktail-uri care necesită purtarea unei rochii care nu trece de linia genunchiului, în cazul petrecerilor la care trebuie să te îmbraci formal alegerea lungimii rochiei îți aparține în totalitate.

Ia în considerare set-up-ul

Pentru că magazinele abundă de diverse piese vestimentare  și de rochii elegante de seară la super preț, alegerea unei ținute potrivite poate fi dificilă. O modalitate eficientă de a face o listă scurtă cu tipuri de haine pe care le-ai putea purta în cadrul unui anumit eveniment este să iei în considerare sett-up-ul acestuia.

Astfel, în cazul unui eveniment care are loc în aer liber, trebuie să îți adaptezi ținuta condițiilor meteo. O rochie lungă și o jachetă elegantă este, așadar, o opțiune mult mai bună pentru o nuntă în aer liber, decât un model de rochie fără bretele și foarte scurtă. Pe de cealaltă parte, pentru o petrecere pe plajă se recomandă evitarea rochiilor foarte lungi, deoarece pot fi incomode având în vedere că lungimea lor nu poate fi susținută de pantofi cu toc.

Ține cont de context

În cele din urmă, contextul este foarte important în alegerea unei ținute elegante. O rochie de seară sexy care te poate face să te simți bine în preajma iubitului sau a membrilor familiei, te va determina probabil să te simți mai incomod de față cu superiorii sau colegii de serviciu. De aceea, este foarte important să ții cont de ceilalți participanți, atunci când iei parte la un eveniment.

Dacă nu ești sigură ce să alegi, mergi pe un stil conservator, echilibrat. Când nimic altceva nu pare să te avantajeze, o rochie de culoare închisă, poate chiar așa-numita Little Black Dress te poate salva. Asorteaz-o cu o pereche de pantofi îndrăzneți care să te scoată din banal și cu o pereche de cercei eleganți.