Eşti mai mult cu gândul la vacanță, nu-i aşa? Hai, recunoaşte! Şi noi la fel! Deşi probabil ți-ai făcut deja planurile pentru vara asta, hai să-ți arătăm nişte locuri super frumi în care oricine trebuie să ajungă în viața asta. Ţi le spunem de acum, să ai timp să te pregăteşti ;)

FOTO. TOP 6 locuri MAGNIFICE care chiar există. Nu e Photoshop!

Chiar dacă nu sunt la fel de accesibile ca un sejur la bulgari sau la greci, poate imaginile astea îți fac poftă să strângi bani de o vacanță beton. Nu e Photoshop! Doar natură!

1. Antelope Canyon, SUA

Culoarele din interiorul dunelor au fost formate în timp de vântul şi apa care au erodat nisipul. Nu sunt o destinație pentru claustrofobi!

2. Ice Cave, Islanda

Minunăția asta s-a format într-o crevasă, datorită ploii şi a apei care s-a scurs pe gheață şi vântului care a şlefuit-o. Pârâul format ca urmare a topirii gheții a format tunelul care acum atrage o mulțime de turişti.

3. Plaja de sticlă, SUA

La începutul secolului XX era un loc unde se arunca gunoiul, pe care apa l-a scupltat în timp şi l-a transformat într-o atracție turistică. Dacă ajungi vreodată în locul ăsta din Fort Bragg, California, nu ai voie să iei cu tine nimic la plecare. Oricât de tentant ar fi

4. Parcul geologic Zhangye Danxia, China

Se află în provincia Gansu, iar stâncile odată acoperite de apă, au ajuns să aibă culorile astea amețitoare ca urmare a oxidării sedimentelor.

5. Tunelul iubirii, Ucraina

S-a format pe cale naturală, ca urmare a creşterii pomilor şi arbuştilor şi are o lungime de 4 kilometri. Turiştii care sunt atraşi de frumusețea acestui tunel trebuie să fie atenți la trenurile care îl străbat pentru a transporta lemn la o fabrică locală.

6. Giant’s Causeway, Irlanda de Nord

Se află pe coasta nordică a Irlandei de Nord şi este un drum flancat de 40.000 de coloane de bazalt formate ca urmare a unei erupții vulcanice acum 50 de milioane de ani.

7. Mina Naica, Mexic

Nu, nu e peştera lui Superman. Dar e o super-peştera plină de bârne de cristal, care a fost descoperită în anul 2000. Are o suprafață comparabilă cu a unui teren de fotbal şi este înaltă de 6-8 metri. Cei care se aventurează în interiorul ei o fac doar cu rezervă de oxigen, întrucât temperatura urcă până la 44 de grade celsius, iar umiditatea este de 100%.

8. Plaja Roşie, China

Aflată în provincia Panjin, plaja arată aşa toamna, din cauza unor alge.

9. Poarta Iadului, Turkmenistan

Este un crater cu o suprafață de 70 de metri, în inima deşertului Karakum. S-a format în urma unei operațiuni de forare, ca urmare a unei acumulări de gaze naturale, în 1971, care au luat foc. Deşi s-a crezut că flăcările se vor stinge când combustibilul se va epuiza, craterul este şi azi în flăcări.