Te-ai întrebat vreodată cum ar arăta lumea fără unele culori? Sau fără toate? Poți să o faci acum! E greu să ți-o imaginezi, este?

Pentru unii nu e chiar aşa de complicat, pentru că percepțiile sunt diferite de la om la om. Nu toți vedem roşul la fel de roşu, sau verdele, sau albastrul. Doar că sunt şi persoane care suferă de anumite deficiențe de vedere, care pur şi simplu nu le permit să vadă anumite culori.

7 imagini care demonstrează că ochii căprui sunt cei mai frumoşi

Deuteranomalia înseamnă că verdele nu e chiar verde aşa cum îl ştie toată lumea. Protanopia este incapacitatea ochiului de a vedea culoarea roşie, iar tritanopia te împiedică să vezi albastrul şi culorile derivate din el. Cel mai nasol e cu discromatopsia, care, în cea mai avansată formă, te face să vezi totul doar în alb, negru şi nuanțe de gri.

Şi uite cam aşa se vede lumea prin ochii lor!

P.S. Dacă ți se pare că două imagini din colajele de mai jos sunt la fel, nu te panica. Nu suferi de nicio boală, eşti doar o persoană care vede lumea cu alți ochi!

Te întrebi cum se descurcă atunci la semafor? Simplu! Se opresc când e aprins becul 1 şi pornesc când se aprinde becul de jos! Come on! Au probleme cu percepția culorilor, nu cu vederea sau cu număratul ;)