O femeie e frumoasă oricum, fără tipare, fără să arate ca o păpuşă sau ca o copertă de revistă. Iar acest lucru a devenit tot mai clar în ultimii ani, când casele de modă au dat dovadă de curajul necesar pentru a depăşi şabloanele şi a da valoare specialului.

Când spui "frumusețe" te gândeşti la măsuri perfecte, ten imaculat, păr "flawless". Stop! Frumusețea este relativă şi frumosul este de fapt în ochii celui care priveşte. Iar modelele pe care ți le prezentăm mai jos sunt dovada clară a acestui lucru.

Ashley Smith

Este inconfundabilă datorită strungăreței ei foarte pronunțate, care o face şi mai specială şi care nu a împiedicat-o să lucreze cu branduri cu nume răsunătoare.

Masha Tyelna

Unii, mai răutăcioşi, ar spune despre ea că seamănă cu un extraterestru din cauza ochilor ei imenşi. De fapt sunt considerați cei mai mari ochi din lume, dar tocmai asta o face atât de specială pe Masha, care a fost, de altfel, unul dintre primele modele atipice din lume.

Sabina Karlsson

Orice copil roşcat, pistruiat şi cu strungăreață ştie cât de răutăcioşi pot fi alții cu tine. Iar dacă mai eşti şi grăsuț, probabil eşti tentat să te ascunzi sub cadă şi să nu ieşi prea mult la lumină. Nu şi Sabina! Simpatica suedeză ştie să se iubească pe sine şi este apreciată şi de alții şi este nu doar model, ci ambasadorul naturaleții şi al individualității.

Anna Brimma

Poate că nu este o frumusețe tipică, dar este unul dintre cele mai promițătoare modele ale britanicilor de la Anti Agency. Deviza lor este că modelele nu sunt "cai de îmbrăcat", ci fete şi băieți cu personalitate, stil propriu şi talent. Iar în Anna "urlă" pur şi simplu toate astea.

Mirian Njoh

Mirian este albinoasă, dar frumusețea ei exotică nu poate fi trecută cu vederea. A reuşit să depăşească batjocura cu care a avut de a face de mică, să se accepte pe sine şi să devină unul dintre cele mai apreciate modele. Şi, în plus, este şi stilist, şi fotograf, şi blogger.

Cipriana Quann

Modele de culoare ați mai văzut, dar pe câte dintre ele le-ați văzut purtându-şi cu mândrie părul aşa cum l-au primit de la mama natură? Well, tocmai asta o face pe Cipriana atât de specială şi o frumusețe atipică.

Hanne Gaby Odiele

Această belgiancă superbă a lucrat cu Dior, Gucci, Prada şi Alexander Wang. Recent a mărturisit că este intersexuală: s-a născut bărbat, dar corpul ei s-a dezvoltat ca al unei femei.

Paloma Elsesser

Paloma este un model plus-size şi demonstrează că nu trebuie să te încadrezi în tipare măsurate cu centimetrul pentru a ieşi în evidență şi a transmite ceva.

Anna Mila

Anna este o frumusețe atipică datorită sprâncenelor ei bogate. A fost remarcată de un agent când era la cumpărături cu mama ei, iar acum defilează pentru Dolce&Gabbana sau Versace.

Felice Joop

Are urechile mari şi sprâncenele stufoase, dar tocmai acestea sunt trademark-ul ei.

Surorile Bawar

Lara şi Mara sunt gemene, iar culoarea unică a pielii lor a zdrobit pur şi simplu orice standarde de frumusețe existente până acum. Ele au albinism, iar sora lor mai mare, Sheila, nu. Totuşi, sunt de o frumusețe rar întâlnită şi tocmai asta le-a adus contracte importante.