Dacă eşti elev sau student, ar trebui să ştii ce e bine să postezi pe Facebook şi ce nu. Nu de alta, dar s-ar putea să ai la prieteni părinții sau pe unii profesori şi poate nu-ți doreşti să ştie chiar tot despre tine.

"BIBLIA" FACEBOOK. Ce şi cum să postezi şi ce să nu faci niciodată

Iată ce să nu faci niciodată pe rețelele de socializare ca elev sau student, dacă vrei să ai o viață uşoară cu toată lumea.

Nu te lăuda virtual cu toate trăsnăile pe care le faci. Alea sunt pentru prietenii apropiați, cu care împărtăşeşti mai mult decât câteva like-uri şi comentarii. În plus, orice lucru care ajunge pe Facebook ar putea fi folosit la un moment dat împotriva ta.

Nu uita să-ți "cureți" contul din când în când. Ceva ce ai postat acum câteva luni s-ar putea să nu te mai definească în prezent. Imaginează-ți cum i s-ar părea la prima vedere cuiva care nu te ştie prea bine, dar te caută pe Facebook. Că doar asta facem toți când cunoaştem pe cineva :)

"Biblia" Instagram. Ce, cum şi când să postezi

Nu-ți face praf profesorii pe Facebook. Cel puțin nu cu subiect şi predicat. Chiar dacă nu-i ai în lista de prieteni, lumea virtuală e mică rău şi nu se ştie niciodată...

Nu te lăuda cu metodele de copiat pe care le aplici. Data viitoare s-ar putea să nu mai aibă succes.

Nu posta lucruri "compromițătoare" sau amenințări. Odată ajunse acolo, oricine are acces la ele, adică şi părinții, profesorii, colegii mai mult sau mai puțin buni. Fă singur "calculul"!

Nu posta la nervi. Sau dacă o faci, nu uita că, la fel ca în viața reală, orice cuvânt spus/scris la primul impuls s-ar putea să fie regretat ulterior. Nu zice nimeni să-ți ții supărările doar pentru tine, mai ales dacă sunt întemeiate, dar e bine să fii atent la cum le exprimi. Chiar şi pe Facebook :)

Nu-ți da singur like la postări. Nu te face mai popular. Pe bune!

Nu te plânge pe Facebook. Facebook este o rețea de socializare, nu un grup al plângăcioşilor anonimi. În plus, nu milă este ceea ce vrei să inspiri, nu?

Nu posta detalii prea intime pentru o rețea de socializare. Nu trebuie să te comporți ca o găină care cotcodăceşte când a făcut un ou, ca să o ştie tot satul. Pentru lucrurile astea există prietenii reali.

Fii selectiv cu ceea ce share-uieşti. Mai ales cu hatereala! Ce-i prea mult strică!