Înainte de Facebook, WhatsApp sau Tinder, au fost mIRC-ul, Messenger-ul și HI5-ul. La începutul anilor 2000, ”combinatul” pe net era cu totul altă poveste decât e astăzi.

Amintiri din copilărie. Cum arătau sălile de internet pe vremea când nu toată lumea avea computere

Nebunia chat-ului a început pe mIRC. Un fel de forum unde intrai în vorbă cu oameni din toată țara. Nick-name-urile erau ceva de speriat și nici să fi vrut nu mai țineai minte cu cine ai vorbit cu o seară înainte, decât dacă îți notai pe undeva. Pysykutza_bl00nd@_89, Bo$$_d3_bo$$, myhaytza_smek3rul... Îți sună cunoscut, nu-i așa?

Totul începea cu un ”ASL PLS” (aka ”age, sex, location”), după care trebuia să te prezinți. Și se termina, dacă aveai noroc, cu situația în care partenerul de chat îți ”dădea” ID-ul de mess. Și acolo să vezi discuții!

ID-urile de Yahoo Messenger pe vremea aia semănau cu nick-urile de pe mIRC. Cât mai pompoase și mai greu de descifrat. Trebuia să fii un pic ”undercover”, să nu cumva să ai numele tău real, ci un nume + adjectiv sau ceva. ”Șmecheria” supremă pe Mess era să-ți ”dai web”. Adică să pornești web cam-ul și să te vezi cu celălalt în timp real.