Decorarea şi amenajarea livingului poate fi o activitate extrem de plăcută dacă ştii ce direcții doreşti să urmezi. Calitatea şi stilul sunt două constante de care trebuie să ții seama când vrei ca rezultatele să fie impresionante. Înainte de a porni în căutarea elementelor decorative perfecte, trebuie să îți aminteşti că piesele de calitate îşi păstrează caracteristicile pentru un timp îndelungat, sunt durabile şi pot fi exploatate la capacitate maximă o perioadă mai lungă.

Când vine vorba de stilul pe care doreşti să îl abordezi, este important să ții seama de tendințele şi recomandările specialiştilor în decorațiuni interioare dar şi de preferințele personale. Poți aborda liniile minimaliste care sunt uşor de evidentiat cu ajutorul accesoriilor, poți opta pentru elementele cu trăsături tinereşti energizante sau pentru cele moderne vibrante, indiferent de stilul pe care doreşti să îl ataci este esențial ca în final să te bucuri de rezultatul dorit - un living modern si primitor.

Poți crea o încăpere cu aspect primitor alegând cu atenție elementele centrale dominante: canapeaua şi piesele de mobilier. Acestea domină incăperea, fapt pentru care necesită mai multă atenție.

O canapea perfectă este o piesă care se încadrează bine şi asigură echilibru, care oferă suficient spațiu de relaxare, care nu deranjează, care se simte plăcut la atingere şi care atrage priviri admirative. Este destul de uşor să integrezi în living o piesă cu o formă inedită, care captează atenția prin linii şi finisaje frumos combinate.

Mobila pentru living trebuie aleasă, ca şi canapeaua, cu mai multă grijă, întrucât trebuie să dețină caracteristici funcționale deosebite. Când vine vorba de piese de mobilier pentru living mai greu este să iei decizia finală, întrucât pe piața există o gamă foarte variată de produse. Trebuie să ştiI că, corpurile confecționate din lemn conferă un aer calm şi prietenos, însă costul de achiziție este mai mare față de cele realizate din pal şi MDF.

Dacă alegi să integrezi în living piese cu aspect minimalist, în culori neutre, te bucuri o încăpere funcțională cu aspect modern. De aici îți poți lăsa imaginația să se dezvăluie şi poți adăuga diferite accesorii care să asigure amprenta personală. În rândurile următoare poți descoperi care sunt accesoriile care pot da viața unui living modern.

Covorul, elementul de echilibru din living

Nicio încăpere nu este completă fără covor, acesta oferă echilibru de culoare şi de consistență şi sporeşte aerul prietenos. Funcția elementară pentru care este adăugat covorul - de a păstra o temperatură ambientală optimă la nivelul picioarelor -  nu trebuie totuşi ignorată. Deci alegerea unui covor potrivit poate oferi pe lângă confort şi un plus din punct de vedere estetic. SpecialiştiI în design interior recomandă crearea de contraste: podea închisă - covor deschis sau alegerea culorilor neutre uşor de integrat şi de întreținut.

Pernele decorative, pete de culoare şi energie

Pernele decorative aruncate pe canapea sau chiar pe covor pot fi acele elemente care aduc energie încăperii, în special dacă aceasta este decorată în stil minimalist şi domină tonurile neutre. Varietatea mare de culori, forme, texturi şi dimensiuni pun la încercare chiar şi creativitatea celor mai excentricii decoratori. Pernele cu ciucuri, cele simple în culori puternice de roşu, orange, albastru, olive, pot face senzație în orice living modern.

Masa de cafea, un accesoriu cu personalitate

Masa de cafea este componenta nelipsită în orice living modern, clasic sau retro. Aceasta, datorită dimensiunilor reduse, nu trebuie să se integreze perfect în peisaj, însă oferă un aer personal. O masă din sticlă poate spori notorietatea canapelei, însă una realizată din lemn cald de tei poate veni cu un aer prietenos. Masa de cafea vopsită în culori aprinse aduce energie şi stare de bună dispoziție.

Oglinda, detaliul cheie care fascinează

Oglinda este un accesoriu nelipsit în culturile orientale, are capacitatea de a absorbi energiile negative şi de a reflecta lumina şi de a da senzația de căldură. Un living decorat cu oglinda potrivită este unul întregit care transmite stare de bine. Varietatea mare de forme, tipuri şi modele disponibilă pe piața face că alegerea acestui accesoriu să fie una personală.