Dacă doriți să cumpărați un elevator auto nou, înainte de a alege un elevator auto 2 coloane sau un elevator auto foarfeca aflați mai întâi care sunt toate diferentele dintre cele două utilaje și pe ce criterii să-l alegeți pe cel mai bun pentru afacerea dumneavoastră. Astfel nu numai că veți fi capabil a face o alegere în cunoștință de cauză, dar odată ce ați investit în utilajul dorit, nu veți regreta niciodată decizia luată.

Ce este de fapt un elevator auto?

Un elevator auto este un utilaj care funcționează în general pa baza mecanicii fluidelor și este folosit la ridicarea mașinilor de diferite dimensiuni. Fără un elevator auto, pentru depanare sau revizii, mecanicii pot folosi cricuri cu ajutorul cărora ridică de la sol vehicululele grele, dar calitatea serviciilor poate fi cu mult îmbunătățită dacă se apelează la un elevator auto pentru operații de finețe, mai ales când vine vorba de geometria roților.

Există mai multe tipuri de elevatoare auto, dar cele mai comune dintre ele sunt elevatoarele cu două coloane acționate hidraulic sau electromecanic și elevaotarele auto de tip foarfecă care se pun în mișcare tot cu ajutorul cilindrilor hidraulici.

Care sunt principalele caracteristici ale elevatoarelor auto cu două coloane?

Elevatoarele auto cu două coloane sunt niște dispozitive construite foarte simplu, dar care pot ridica vehicule cu mase foarte mari. De exemplu, chiar și cele mai convenabile modele de pe piață, au o sarcină maximă de ridicare de 4200 de kilograme.

Modelele de elevatoare auto cu două coloane convenabile ca preț sunt departe de ceea ce am putea numi niște utilaje sofisticate și au funcțiile de blocare și deblocare manuale. Însă sunt extrem de eficiente în îndeplinirea scopului cu care au fost create și ridică greutăți mai mari decât elevatoarele de tip foarfecă apropiate ca preț.

Care sunt principalele caracteristici ale elevatoarelor auto de tip foarfecă?

Elevatoarele auto de tip foarfecă se deosebesc de cele cu două coloane în principal prin structura lor. Dacă sunt montate pe tipul de beton cerut de producătorul utilajului în instrucțiuni, acestea pot fi îngropate în pământ și astfel, atunci când nu sunt folosite nu ocupă deloc din prețiosul spațiu din interiorul atelierului.

Există elevatoare auto de tip foarfecă special create pentru vulcanizări. Ele sunt foarte convenabile ca preț, sunt acționate de doi cilindrii hidraulici și pot ridica sarcini de până la 3200 de kilograme. Elevatoarele pentru vulcanizări nu sunt la fel de puternice ca elevatoarele auto cu doi cilindri chiar dacă le comparăm cu dispozitivele foarte ieftine, dar spre deosebire de acestea, dispun de sisteme de blocare și deblocare automată.

Ce au în comun elevatoarele auto cu doi cilindri și cele de tip foarfecă?

La achiziția oricărui elevator auto, luați în calcul faptul că în general, în prețul de vânzare nu este inclus și costul serviciilor de transport și montaj. De asemenea, indiferent de modelul utilajului ales, aveți grijă ca odată cu produsul să primiți manualul de utilizare, precum și certificatul producătorului.

Manualul de utilizare vă ajută la operarea dispozitivului și vă dă informații prețioase cu privire la tipul de beton pe care îl puteți instala, iar certificatul producătorului este unul din acele documente cu ajutorul căruia veți putea obține autorizația de operare a utilajului cumpărat.

Cum alegeți cel mai potrivit elevator auto pentru nevoile atelierului dumneavoastră?

Dacă dispuneți de un buget nelimitat pentru achiziția unui nou elevator, sfatul nostru este să cumpărați un utilaj premium, construit anume pentru reprezentațele unor mărci de mașini cu renume mondial. Pe de altă parte, dacă aveți un buget limitat, gândiți-vă la următoarea întrebare și alegeți elevatorul potrivit în funcție de răspunul dumneavoastră.

Primează nevoia de spațiu în atelier sau sarcina maximă de ridicare a elevatorului?

Dacă pentru dumneavoastră spațiul de la locul de muncă este un factor important, investiți într-un elevator auto de tip foarfecă special conceput pentru vulcanizări. Iar dacă motivul pentru care doriți să vă achiziționați un elevator este legat de sarcinile maxime mari de ridicare, atunci nu veți regreta niciun minut dacă utilajul pentru care optați este un elevator cu două coloane, modest ca funcții, dar extrem de puternic ca mașinărie.