Evident că nu e frumos să minți, mai ales în fața părinților, dar sunt lucruri în viață pe care ei e mai bine să nu le ştie. Şi nu pentru că e OK să le ascunzi chestii, ci pentru că nu se ştie cum vor gestiona purul adevăr.

6 GREŞELI în relația cu părinții. Cum să-i faci să nu mai fie atât de STRICŢI

Iată 10 momente în care e chiar indicat să spui o minciunică nevinovată sau, hai să o spunem, mai drăguț, un adevăr trunchiat. Spre binele lor ;)

Când ai pierdut prea mult timp uitându-te la serialul preferat în loc să-ți faci temele

E mai simplu să mergi "pe burtă", să rezolvi problema şi să te comporți ca şi cum nimic nu s-a întâmplat. Nu ajută pe nimeni dacă te "spovedeşti" înainte să repari "păcatul".

Când ieşi în oraş şi nu ştii la ce oră ajungi

16 probleme pe care doar adolescenții cu părinți ULTRA protectori le înțeleg

Decât să spui o oră exactă la care urmează să te întorci şi să încalci promisiunea, poți să fii un pic evaziv. Recomandăm varianta "Vin devreme. Azi sau mâine" ;)

Când nu ai mâncat ce trebuie la micul dejun

Faptul e deja consumat şi nu ajută pe nimeni să mai spui ce prostii ai mâncat. Dacă te simți cu adevărat vinovat, repară-ți "greşeala" a doua zi.

Când mergi la un film cu care ei nu ar fi de acord

TOP 12 filme pe care NU ar trebui sa le vezi cu parinții!

Mai bine le prezinți o variantă cosmetizată decât să vă certați pentru că vrei să vezi un film nepotrivit, iar tu să mergi oricum să îl vezi, doar că te vei simți aiurea.

Când ai luat o notă proastă

Nu e ceva ireparabil, aşa că poți să o anunți pe aceasta odată cu următoarea notă bună pe care o vei lua. Îndulceşte şi tu pastila :)

Când ți s-au aprins călcâiele după cineva

Clar, e un lucru pe care ar trebui să-l împărtăşeşti cu ai tăi şi în legătură cu care să nu minți. Dar măcar aşteaptă puțin să te asiguri că ai ce să le spui şi că nu e doar un "crush" de o zi, două.

Când le pregăteşti o surpriză

TOP 10 expresii ENERVANTE pe care părinții le spun copiilor

Motivele pentru care nu trebuie să te deconspiri sunt evidente în cazul ăsta Aşa că orice minciună este permisă pentru a-ți atinge scopul.

Când te-ai certat cu cel mai bun prieten/cea mai bună prietenă

Nu vrei să-i îngrijorezi sau să-i întărâți împotriva prietenului cu care s-ar putea să fi avut doar o ceartă de moment.

Când le cumperi un cadou şi vor să ştie cât a costat

În primul rând, nu e frumos să spui, doar aşa te-au învățat, iar în al doilea rând, nu ai vrea să se simtă vinovați că ți-ai cheltuit economiile. Doar ai făcut-o cu dragă inimă.

Cât de vastă e experiența ta sexuală

Evident, părinții spun că vor să ştie tot ce se petrece cu tine. Dar, în cazul de față, tot are nişte limite. Detaliile picante e mai bine să le ții pentru tine ;)