Orice tipă ştie că din trusa de machiaj nu trebuie să-i lipsească un ruj de calitate. Culorile nu contează, fiecare poartă ce îi place. Dar sigur habar n-aveți că, dincolo de calitatea rujului, trebuie să evitați câteva lucruri, dacă vreți să aveți buze perfecte.

10 trucuri de beauty pe care le tot vezi pe net şi care chiar funcționează

Uite 5 greşeli pe care habar n-aveai că le faci când foloseşti ruj:

Nu-ți exfoliezi buzele

Nu trebuie să o faci zilnic, dar din când în când nu strică. Pentru că ştii cât de nasol se văd şi se simt buzele când sunt crăpate şi au cojițele alea inestetice pe care rujul parcă le scoate şi mai tare în evidență.

Nu îți hidratezi buzele

Nu ajunge să le exfoliezi, dacă rămân uscate şi crăpate. Şi nici să dai din când în când cu limba pe ele. Aşa că bagă mare cu creme hidratante şi bea apă multă.

Aplici prea multe straturi de lipstick

Ştim că vrei să arăți perfect, dar nu cantitatea e secretul aici. Regula de bază e "cel mult două straturi". Şi de obicei funcționează. Dacă nu-ți place cum arăți, poate ar trebui să încerci altă nuanță sau altă marcă.

Foloseşti greşit creionul pentru contur

Indiferent că vrei să pară că ai buze mai mari sau mai fine, alege nuanța care se potriveşte cu rujul. De obicei e bine să fie o idee mai deschis. Şi să nu depăşească prea mult conturul natural. Nu vrei să arate ca şi cum ți-ai desenat o mustață pe față, nu?

Foloseşti şervețele pentru fixare

Ştim! Aşa ai văzut că e bine să faci. Şi e bine! Dar înlocuieşte şervețelul, care lasă scame, chiar dacă tu nu le vezi, cu o foaie normală de hârtie. Secretul e că nu schimbă pigmentul, ci doar absoarbe puțin din grăsime.

Cu plăcere!