Ai crede că sărutul e cel mai banal gest pe care îl poți face într-o relație, dar nu e deloc unul "mic". Te săruți în fiecare zi. Mecanic sau cu pasiune, pe fugă sau intens. Cum îți vine şi când îți vine. Dar habar n-ai ce secrete ascunde, nu?

1. E ca şi cum ai merge la sală

Sărutul nu-ți lucrează intens muşchii abdominali, fesierii sau orice vrei tu să lucrezi, dar antrenează până la 34 de muşchi faciali. Bine, dacă insişti cu sărutatul, cică e un exercițiu bun pentru 112 muşchi din corp. Depinde de tine la ce intensitate. Şi e şi mai plăcut ;)

2. Fetele ar putea avea probleme cu respirația, dacă sunt în acea perioadă a lunii

Alte 10 lucruri pe care nu le ştiai despre sărut

De fiecare dată când te vezi cu "iubi" ai grijă să ai o respirație fresh, nu? Ladies, veşti proaste! Oricât v-ați chinui, s-ar putea să nu vă iasă când sunteți la menstruație. Nu e vina voastră, ci a hormonilor. De parcă nu era o perioadă destul de nasoală :(

3. Există riscul contractării de boli

Cum orice lucru bun trebuie să aibă şi o parte nasoală, există riscul - mic, dar există! - să te trezeşti cu vreo boală cu transmitere sexuală. Da, chiar dacă nu faci sex. Herpesul sau HPV pot fi transmise prin salivă, aşa că un test nu strică niciodată. Bine, astea pe lângă răcelile pe care nu te deranjează prea tare să le iei de la "iubi". 80 de milioane de microbi care pot fi transferați de la unul la altul prin sărut sunt un preț mic pentru câteva clipe de tandrețe. În plus, aşa ai şansa la o imunitate mai crescută ;)

4. Sărutul stimulează transpirația

Acum nu trebuie să te simți prost! E chimie pură! Sărutul declanşează descărcări de adrenalină, aşa că e normal să ți se îngreuneze un pic respirația sau să începi să transpiri chiar dacă nu e tocmai cald afară. Şi nici nu poți să te săruți cu iubi doar în locuri în care există aer condiționat.

5. Sărutul provoacă dependență

Well... Există "vicii" mai rele! Aici e vorba de serotonină, hormonul fericirii, care în cantități prea mari duce la obsesii. Dar cine-a zis că toate obsesiile sunt rele?