Să fii adult pare mult mai uşor când eşti adolescent şi crezi că după ce faci 20 de ani o să "rupi" norii. Dar când încerci să pui în practică tot ce visai parcă nu prea iese, nu? Nu te panica! Secretul e să înveți din greşeli şi, mai ales, să le faci la timpul lor. Adică atâta vreme cât încă ai o scuză

7 lucruri pe care nu ți le spune nimeni despre viața de adult

Iată 7 greşeli pe care toată lumea le face la 20 de ani:

Alegi un job foaaarte nepotrivit...

Şi asta doar pentru că ai nevoie de bani să faci tot ce ai visat ca adolescent. Doar că munca e multă, banii nu chiar aşa mulți, de cele mai multe ori, iar programul foarte aiurea. Altfel cum se face că ai liber doar când prietenii tăi sunt ocupați şi că munceşti când ei au chef de distracție? Dacă ai până în 30 de ani, încă mai poți să-ți permiți să experimentezi. Dar ai grijă ce sacrifici!

Îți faci card de credit "pentru urgențe" şi spargi toți banii odată.

Se întâmplă. Doar nu în fiecare zi dai peste reduceri "urgente", nu? Sau oferte "urgente" pentru vacanțe în care ți-ai dorit toată viața să pleci. Aşa că te trezeşti cu rate care te lasă lefter a doua zi după salariul ăla mic de la jobul ăla nepotrivit la care nu poți să renunți tocmai acum când ai atâtea datorii... Viața de adult nu-i aşa roz, nu? Dar nici sfârşitul lumii nu e şi până la urmă dacă nu ajungeai aici probabil nu ai fi înțeles niciodată care e treaba cu banii...

Îți vopseşti părul în culori ciudate

OK, poate că nu e o idee prea inspirată să-l "prăjeşti" în halul ăla cu toate vopselele din lume, dar daca nu tu, atunci când? Chiar dacă oglinda îți spune că ai cam dat-o în bară, iar părinții te amenință că te dezmoştenesc dacă nu revii la "normal", bucură-te de toată atenția pe care sigur o să o obții. Părul creşte şi se regenerează, dar movul ăla beton sau "coralul" ăla "țiplă" nu o să mai poți să ți-l pui în păr peste 10 ani, când o să fii un adult "responsabil".

Renunți la facultate

Dacă nu eşti sigur că facultatea pe ai ales-o sau pe care ți-au ales-o părinții e de tine, e mai greşit să continui cu ea decât să te retragi. Atâta vreme cât ai o oarecare idee despre ce ai de gând în continuare.

Te întâlneşti cu cineva foarte nepotrivit pentru tine

Între 20 şi 30 de ani, unii au tendința să experimenteze foarte mult la capitolul relații. Iar cele toxice sunt cele la care renunță cel mai greu. Pentru că tocmai în ele e miza cea mai mare, nu? Dacă ai de gând să-ți testezi limitele de rezistență la aşa ceva, enjoy! Dar nu uita să spui totuşi "stop!" la un moment dat.

Nu ai suficient de multe relații

Nu e tocmai OK să fii celibatar "în serie", că s-ar putea să-ți placă. Dar nici nu e o greşeală chiar atât de mare. Uneori e mai bine să te cunoşti pe tine însuți înainte să te arunci într-o relație serioasă. Aşa că eşti liber să "greşeşti" cât pofteşti la capitolul ăsta!