E adevărat că unele lucruri nu se demodează niciodată, dar altele trebuie să dispară odată cu trecerea timpului. Fie că e vorba de haine, machiaj sau coafură, iată câteva lucruri la care trebuie să renunți pentru a fi cool vara asta.

1. Părul ras pe o parte. Trendul a creat o adevărată isterie la vremea lui, dar acum nu mai e în vogă. În locul acestei coafuri, poți opta pentru niște bucle lejere, care să dea volum părului. Efectul este unul natural, perfect pentru sezonul cald.

2. Buclele perfecte. Chiar dacă arată bine, dau impresia că te-ai străduit prea mult să te coafezi. Pentru a crea acel look ”efortless” despre care vorbește toată lumea, fă-ți niște bucle lejere. Poți folosi un ondulator sau poți ține părul împletit câteva ore, apoi îl desfaci.

3. Machiajul excesiv. Kim Kardashian a creat o adevărată isterie cu chipul ei ”sculptat” prin machiaj, pe bază de lumini și umbre. Dacă vrei să fii cool vara asta, mergi pe principiul ”less is more” și folosește cât mai puțin machiaj.

4. Genele false. Tot din categoria machiaj, dar de data aceasta e vorba despre ochi. Genele false trebuie purtate cu grijă și mai ales nu în fiecare zi. Pentru a nu avea acel aspect ”fake”, poți să renunți la genele false și să mizezi pe naturalețe. 

5. Rujul care depășește conturul buzelor. Probabil că toate femeile își doresc buze precum Angelina Jolie sau Kylie Jenner. Să te rujezi depășind puțin conturul buzelor poate fi un truc eficient, dar dacă nu ești atentă, poate arăta foarte fake. În loc de asta, mizează pe culori deschise, cât mai apropiate de nuanța buzelor.

6. Extensiile de păr foarte lungi. Renunță la coafurile inspirate de Elsa sau Rapunzel și mizează pe o tunsoare până la umeri.  LuiTaylor Swift îi stă foarte bine, dar sunt și alte vedete care te pot inspira.

7. Sprâncenele tatuate. Așa cum probabil ați intuit, și în cazul sprâncenelor secretul constă în naturalețe. Fără culori puternice și fără să le arcuiești excesiv. Cara Delevingne poate fi o sursă de inspirație.

8. Bronzul excesiv. Fie că e vorba de bronz natural sau artificial, ce-i prea mult strică! N-ai vrea să arați ca și cum ai stat o lună pe o insulă pustie, nu? În plus, nu e sănătos pentru piele.

9. Unghiile foarte lungi. Chiar dacă sunt false sau naturale, unghiile prea lungi și în special cele cu formă ascuțită nu se mai poartă. Taie-ți unghiile cât mai scurt și alege o ojă cât mai naturală. 

10. Părul vopsit ombre. Spune adio rădăcinilor vopsite în contrast cu restul părului. Noul trend se numește ”baliage” și este o reinterpretare a ombre-ului, dar mult mai naturală. Vârfurile sunt vopsite cu un ton mai deschis decât restul părului, iar efectul este foarte natural, ca și cum ar fi decolorat de soare.