Skinny jeans sunt pe toate drumurile de ani de zile şi se pare că moda asta nu va dispărea curând. Dacă nici până acum nu ai găsit metoda de a-i purta şi a te simți chiar bine în ei, hai să-ți vindem noi câteva ponturi. Şi chiar dacă nu ieşi din tipul ăsta de jeans, nu strică să mai afli câte ceva ;)

Skinny jeans, contrar denumirii, nu sunt doar pentru fetele slabe. Nu măsura contează, ci cum vin pe tine. Probabil ştii deja că măsurile şi croielile diferă de la brand la brand, deci înțelegi ideea. Probează-i şi vezi cum te simți în ei şi cum arată pe tine.

Cu unele tipuri de skinny jeans se aplică regula colanților: să nu se muleze prea bine pe părțile intime. Ştiți voi... camel toe... not sexy! Deci, la fel ca la colanți, ori alegeți modelul care se aşază bine, ori îi purtați cu un top mai lung, care să acopere părțile esențiale.

Pont: nu abuzați, totuşi, de topurile foarte lungi şi foarte largi, dacă nu vreți să pară că sunteți însărcinate. Mai repede alegeți un tricou sau o cămaşă cu croială clasică peste care puteți să puneți un cardigan sau un kimono.

Probabil ați citit că skinny jeans pot fi dăunători. Şi chiar e posibil. Pentru că opresc circulația. Deci, dacă vă strâng prea tare, nu e ok!

Un alt truc cu ajutorul căruia o să arăți beton în skinny jeans indiferent de siluetă este să alegi un model cu talie medie sau înaltă. Şi ar trebui să ai de unde, pentru că moda taliei joase s-a cam dus. În plus, accentuează talia, iar dacă nu ai una clar definită, o să pară că ai avea.

Când porți skinny jeans contează foarte mult să alegi încălțămintea potrivită. Deci: fără tocuri wedge sau cizme înalte, care te fac să arăți ca motanul încălțat. Dacă vrei să fii elegantă alege încălțăminte care îți va subția piciorul. Skinny jeans merg foarte bine cu tocuri înalte.

Dacă mergi pe o încălțăminte sport, ai grijă să nu fie totuşi prea butucănoasă.

Şi am îndrăzni să spunem că nici combinația skinny jeans + balerini nu e o idee prea bună, dar aici părerile pot fi împărțite.