Ne sărutăm în fiecare zi, dar sunt câteva lucruri pe care nu le știai despre sărut. Cel mai banal gest pe care-l faci într-o relație și nu numai, are multe secrete. Uite 10 dintre ele:

TOP 10 lucruri pe care nu ți le-a spus nimeni despre filmele porno

1. Cei mai mulți oameni își amintesc mai degrabă primul sărut decât prima partidă de sex. 

2. Nimeni nu știe de ce ne sărutăm. Explicația cea mai plauzibilă e că testăm terenul pentru a vedea dacă partenerul merită să investim timp și energie într-o relație.

3. Îți poate salva viața. Un studiu din anii '80 arată că bărbații care își sărutau soțiile înainte să plece la serviciu trăiau mai mult, aveau mai puține șansă să facă accident și câștigau mai bine decât cei care nu le sărutau. 

9 lucruri pe care nu ți le-a spus nimeni despre sâni

4. Există culturi în care oamenii nu se sărută deloc. În zone din Asia, Africa sau America de Sud, oamenii nu își exprimă sentimentele prin sărut.

5. Există oameni pe care sărutul îi sperie. Toți avem emoții la primul sărut, dar pentru unii oameni, acest stres nu dispare niciodată. Are și un nume boala asta: philemaphobia.

TOP 10 lucruri pe care nu ți le-a spus nimeni despre... prezervative!

6. Ne ajută să ne păstrăm sănătatea. Atunci când săruți pe cineva, pulsul crește, sângele circulă mai bine, iar ”schimbul” de salivă e benefic pentru sistemul imunitar.

7. Doi din trei oameni înclină capul spre dreapta atunci când sărută.

TOP 10 lucruri pe care fetele NU vor să le audă la prima întâlnire!

8. Recordul mondial pentru cel mai lung sărut este de - ține-te bine! - 58 de ore, 35 de minute și 58 de secunde. Este deținut de un cuplu din Thailanda. 

9. E ca un antrenament pentru față. 146 de mușchi sunt implicați într-un sărut. Iar dacă te săruți timp de un minut, arzi 26 de calorii.

TOP 10 lucruri SINCERE pe care nu le știai despre Facebook

10. Există țări în care e interzis prin lege să te săruți pe stradă și în locuri publice, fiind considerat un act ce ține de intimitate.