Care e cea mai bună rețetă pentru ca un artist să rupă? Să stea departe de scenă o perioadă, atât cât fanilor să li se facă dor de el, dar nu să-l uite. Lui Adele i-a ieșit de minune în 2014, când a revenit după doi ani de pauză, iar ”Hello” are acum aproape două miliarde de vizualizări pe YouTube.

Top 9 melodii BETON din filmele apărute în ultimul an

Aceeași rețetă a aplicat-o și Ed Sheeran, care a revenit după un an în care nici măcar pe rețelele de socializare nu a fost prezent. A lansat două piese deodată și a depășit toate așteptările. ”Shape Of You” și ”Castle On The Hill” au generat 13 milioane de ascultări pe platforma Spotify în primele 24 de ore, la nivel mondial. Sheeran a spulberat recordul din 2015, care le aparținea băieților de la One Direction. ”Drag Me Down” a reușit să adune doar 4.76 ascultări în prima zi.

TOP 10 cele mai PROASTE melodii lansate în ultimul an

Și de parcă nu ar fi suficient, cele două melodii ale lui Ed Sheeran sunt pe primele două poziții pe cele mai importante platforme de streaming din S.U.A.: Spotify, Apple Music și iTunes.

Top 10 cele mai FORZĂ colaborări din muzica românească de anul acesta

Chiar dacă amândouă sună beton, se pare că preferata oamenilor este ”Shape Of You”, compusă inițial pentru Rihanna. De vineri și până acum a adunat peste 20 de milioane de ascultări pe YouTube și a ajuns pe poziția a doua în Shazam, la nivel mondial, în topul celor mai căutate melodii din lume. Asta da performanță! Și când te gândești că ar fi putut s-o cânte Rihanna...