După ce și-au ținut fanii pe jar timp de câteva săptămâni, postând pe rețelele de socializare o mulțime de teasere și indicii despre noua lor piesă, Madonna și Maluma au lansat "Medellin". Piesa face parte de pe viitorul album al reginei muzicii pop, intitulat "Madame X", programat să apară pe 14 iunie.

Melodia, în engleză și spaniolă, combină elemente de muzică pop old school cu dancehall, latino şi EDM, iar versurile te duc cu gândul înapoi în timp, la primul flirt, din vremea adolescenței. "Medellin" este prima piesă pe care Madonna o lansează după aproape 4 ani. 

Colaborarea dintre cei doi s-a născut după ce Madonna și Maluma s-au întâlnit în culisele premiilor VMA 2018, iar videoclipul urmează să fie lansat pe 24 aprilie. Pentru Maluma, "Medellin" este un vis împlinit, după cum spune chiar el, într-o postare pe Facebook: "Mi-e imposibil să-mi stăpânesc lacrimile și emoția după ce am ascultat piesa asta... nu știți cât de fericit mă simt și ce înseamnă asta pentru VIAȚA mea! #Medellin e disponibilă pe toate platformele @madonna MERITĂ SĂ VISEZI... VĂ SPUN!".

"Medellin" se va auzi live, luna viitoare, la Eurovision Song Contest, unde Madonna a fost invitată să cânte alături de Maluma și Anitta. Anul acesta, Eurovision-ul va avea loc la Tel Aviv, iar Madonna ar urma să încaseze un onorariu uriaș: 1 milion de dolari.