Cine are mulți fani, are și mulți hateri. Cu cât ești mai popular, cu atât apar mai mulți care să găsească nod în papură. Iar Delia e genul de artist care le bifează pe amândouă. 

Artista a ”scandalizat”, de-a lungul timpului, ochii și urechile sensibile cu piesele și videoclipurile ei. Unii au găsit motive de-a dreptul dubioase să se ia de ea. De cele mai multe ori, Delia le-a dat și replica. 

”Da, mamă” - mulți au acuzat-o pe Delia că încurajează consumul de alcool, deși în folclor sunt o mulțime de alte melodii cu și despre băutură. ”Bun e vinul ghiurghiuliu” vă spune ceva?

”1234 - Unde dragoste nu e” - aici videoclipul a fost cel care i-a adus critici. Motivul? Ținutele sexy pe care Delia le-a purtat, cum ar fi body-ul din latex, și mișcările de dans.

”Rămâi cu bine” - apelativul ”mă-ta” a deranjat urechile sensibile, care au considerat că ”mă-ta” este un cuvânt jignitor. Delia a explicat atunci că nu l-a folosit în sens peiorativ și că este doar o prescurtare de la ”maică-ta”.

”Fata lu' tata” - aici s-a atins apogeul! Versul ”sunt iluminata” a trezit toți conspiraționiștii care ar putea să bage mâna în foc că Delia are legături cu Illuminati, organizații oculte și alte lucruri dubioase. Ok, cineva are prea multă imaginația sau s-a uitat la muuult prea multe filme SF!

”Du-te-mă” - versurile cu subînțeles, dar și unele gesturi lascive din clip i-au făcut pe mulți să se gândească la sex și să ”condamne” melodia. Delia le-a dat și replica, spunând că sunt ipocriți cei care comentează aiurea despre ceva ce toată lumea face.